ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: 9to5Mac

Πράσινα ομόλογα ύψους 2,2 δισ δολαρίων από την Apple

H Apple θέλει να βελιτώσει το περιβαλλοντικό της αντίκτυπο με την έκδοση πράσινων ομολόγων ύψους 2,2 δισ ευρώ που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple μπήκε και στην αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά των πράσινων ομολόγων που ήδη φέτος έχει ξεπεράσει τα 50 δισ ευρώ, με την μεγαλύτερη έκδοση με περιβαλλοντικό πρόσημο που έχει γίνει ποτέ από εταιρεία.

Η Apple πούλησε 6ετη και 12 ετή ομόλογα αξίας 2,2 δισ δολαρίων την Πέμπτη και θα χρησιμοποιήσει τα κέρδη για να μειώσει το εταιρικό της περιβαλλοντικό αποτύπωμα επενδύοντας σε πιο πράσινα υλικά στα προϊόντα και σε πηγές εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία η αγορά για πράσινα ομόλογα μεγάλωνει καθώς οι εταιρείες και οι κυβέρνησεις συγκεντρώνουν πόρους για να απομακρυνθούν από την χρήση ορυκτών καυσίμων ενσωματώνοντας τις αρχές της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Οι παγκόσμιες πωλήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει το περσινό όριο των 135 δισ δολαρίων με την Moody's να αυξάνει τις προβλέψεις της για την φετινή χρονιά.

Τα περιβαλλοντικά ομόλογα (ESG funds) συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς καταγράφεται μια γενικότερη αυξανόμενη περιβαλλοντική συνείδηση, δηλώνει ο Βίκτορ Χγιορτ ( Viktor Hjort) της PNB Paribas αναφερόμενος στην ηθική επενδύσεων σε περιβαλλοντικές, κοινωνικές και κυβερνητικές στρατηγικές. «Συγκεκριμένα με την Apple υπάρχει η διαφοροποίηση πως η αγορά των πράσινων ομολόγων ιστορικά κυριαρχείτο από υπηρεσίες».

Τα εξαετή ομόλογα της Apple καταγράφουν πτώση 15 πόντων βάσης στα mid-swaps ενώ τα 12ετη έχουν σημειώσει 30 πόντους βάσης. Η προσφορά είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην ευρωπαϊκή αγορά πράσινων ομολόγων, μετά την γαλλική Engie SA που είχε εκδώσει πράσινα ομόλογα ύψους 2,5 δισ ευρώ σε δυο δόσεις τον Μάιο του 2014.

«Με την έκδοση επιπλέον 2,2 δισ δολαρίων πράσινων ομόλογων, θα επιταχύνουμε την προσπάθεια μας να χαμηλώσουμε τις εκπομπές ρύπων σε όλη την εφοδιαστική μας αλυσίδα και περαιτέρω, χτίζοντας στην επιτυχή μεταβάση μας σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» δήλωσε η Λίσα Τζακσον (Lisa Jackson) αντιπρόεδρος περιβαλλοντικής πολιτικής και κοινωνικής πρωτοβουλίας της Apple.

Η Apple έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 2,5 δισ δολάρια από προηγούμενες πωλήσεις πράσινων ομόλογων στις ΗΠΑ και έχει δείξει την προσήλωση της στην βελτίωση του περιβαλλοντικού της αντίκτυπου. Την προηγούμενη χρονιά η εταιρεία πέτυχε τον στόχο της να τροφοδοτεί όλα της τα εργοστάσια παγκοσμίως με καθαρή ενέργεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκινά εκ νέου η παραγωγή των iphones στην Κίνα μετά την άρση του lockdown

Η εταιρεία Foxconn μετά από 56 ημέρες ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του μεγαλύτερου εργοστασίου της στην Κίνα, στον απόηχο της χαλάρωσης των μέτρων που έχει λάβει το Πεκίνο κατά του κορονοϊού.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει για τους χρήστες η Apple στα iPhone 14

Η Apple έδωσε μεγάλη προσοχή σε τεχνολογίες ασφάλειας, όπως η τεχνολογική ικανότητα εντοπισμού ενός ατυχήματος, αλλά και η δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης από ορεινές περιοχές για την ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Προχωρά σε έναρξη της παραγωγής του iPhone 14 στην Ινδία

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται με προμηθευτές της για την εντατικοποίηση της παραγωγής στην Ινδία, αλλά και τη μείωση των καθυστερήσεων στην παραγωγή νέων συσκευών iPhone.
apple-iphone
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Προειδοποιεί για «κενό ασφαλείας» σε συσκευές iPhone, iPad και Mac

Το πρόβλημα αφορά τα iPhone 6 και μεταγενέστερα μοντέλα του τηλεφώνου αυτού, όλες τις ταμπλέτες iPad Pro, τα iPad 5ης γενιάς και μεταγενέστερα, καθώς και τους υπολογιστές Mac με λειτουργικό σύστημα Monterey.
apple-ipod
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τέλος εποχής μετά από 21 χρόνια για το iPod της Apple

Την εποχή που κυκλοφόρησε το iPod, μπορούσε να αποθηκεύσει μόνο 1.000 μουσικά κομμάτια, ενώ σήμερα πια πάνω από 90 εκατομμύρια τραγούδια. Δεν ήταν η πρώτη φορητή συσκευή ΜΡ3, αλλά ήταν αυτή που «έκανε τη διαφορά».
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Ιστορικές επιδόσεις της μετοχής, έχει κερδίσει 400 δισ. δολ.

Η μετοχή της Apple καταγράφει μια από τις καλύτερες επιδόσεις της στην 41χρονη παρουσία της στη Wall Street έχοντας καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της μέσα στο 2022, πλησιάζοντας πάλι τα 3 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης.