ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Σκυλακάκης: Μέχρι την 1.1.2024 θα δείτε τις τελικές τιμές των τιμολογίων

«Θα σας έλεγα να κάνετε λίγο υπομονή, να δείτε τα τιμολόγια την 1.1.2024. Σας πληροφορώ ότι αν η τιμή της χονδρικής είναι καλή τον Δεκέμβριο, τα τιμολόγια θα είναι πολύ καλά από 1.1.2024» δήλωσε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Theodoros Kylakakis, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι η χώρα διαθέτει τεράστιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό και το καλύτερο δυναμικό στην Ανατολική Μεσόγειο.
skylakakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια με μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις

Ο υπουργός σημείωσε πως οι διαδοχικοί διαγωνισμοί για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα θα διεξάγονται σε σαφώς προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα, για να έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας να επενδύσουν.
skylakakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Νέες παρεμβάσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, μεγάλη προτεραιότητα για την Ευρώπη αλλά και για τη χώρα μας η ενεργειακή αυτονομία, ενόψει της αύξησης της αβεβαιότητας και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Σκυλακάκης: Το πράσινο τιμολόγιο θα δείχνει τον φθηνότερο προμηθευτή

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα τιμολόγιο όσο πιο κοντά γίνεται στο φθηνότερο, αλλά στο οποίο ο καταναλωτής να γνωρίζει από την αρχή ποια θα είναι η τιμή τον επόμενο μήνα».
anakiklosi, perivallon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη μεταρρύθμιση στην ανακύκλωση στην επόμενη τετραετία

Αναφορικά με τους στόχους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος είπε ότι στόχος είναι να να αρχίσει να εφαρμόζεται, σε ευρεία κλίμακα, το σύστημα «πληρώνω όσο πετάω» στα απόβλητα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα αλλάξει από την 1η Ιανουαρίου στους λογαριασμούς του ρεύματος

Τα μυστικά του νέου, Ειδικού Τιμολογίου που θα διακρίνεται με πράσινο χρώμα, θα κρύβει λιγότερες εκπλήξεις για τους καταναλωτές, αλλά θα είναι και λίγο ακριβότερο. Μέτρα για τους ενεργειακά ευάλωτους και πολύτεκνους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τέσσερις περιοχές που θα υποδεχτούν τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Εύβοια, Γύαρος, Κρήτη και Ρόδο παίρνουν πρώτες σειρά για ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Διαδικασίες εξπρές θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. Όφελος 1,9 δισ. ετησίως για την οικονομία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.
Theodoros Kylakakis, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Τα αντιπλημμυρικά να προσαρμοστούν στη κλιματική αλλαγή

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου συμφωνήθηκε το κείμενο της αναθεώρησης της Οδηγίας για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων για την οποία ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε πως θα συμβάλλει περαιτέρω στην προστασία της ανθρώπινης υγείας.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστέλλονται οικονομικές δραστηριότητες στην καμένη δασική περιοχή Έβρου

Λόγω της πολύ μεγάλης έκτασης της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, απαιτείται ιδιαίτερη πρόνοια σε ό,τι αφορά στην προστασία της πανίδας και της χλωρίδας του συγκεκριμένου δασικού οικοσυστήματος.