ΓΔ: 791.44 0.00% Τζίρος: 7.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:35:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Θ. Σκυλακάκης: Τις επενδυτικές χρηματοδοτήσεις τις αποφασίζουν οι τράπεζες

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα «εργαλείο» στο οποίο οι επενδύσεις προχωρούν χωρίς την δική της συμμετοχή, με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Σκυλακάκης: Η χώρα θα αποφύγει την τροχιά ύφεσης παρά τις πιέσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως υπήρξε αύξηση επενδύσεων κατά 28% τον τελευταίο χρόνο και η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να προσελκύει επενδύσεις, παρά την πίεση των επιτοκίων και της υψηλής τιμής των καυσίμων.
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Απογειώθηκαν» τα φορολογικά έσοδα, πάνω από 5% η ανάπτυξη φέτος

Η κορύφωση της τουριστικής σεζόν εκτίναξε 500 εκατ. υψηλότερα από τον στόχο τα έσοδα Αυγούστου, ενώ η υπέρβαση ξεπερνά τα 5,6 δισ. το 8μηνο, με ώθηση και από την πρόωρη είσπραξη ΕΝΦΙΑ. Πάνω από 5% η αύξηση ΑΕΠ το 2022.
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας εάν συνεχίσει το ράλι στο φυσικό αέριο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αν το φαινόμενο των εκρηκτικών τιμών στο φυσικό αέριο αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά «θα είναι σαν να δεχόμαστε έναν υβριδικό οικονομικό πόλεμο και θα πρέπει να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιο θα είναι το νέο πλαίσιο ελέγχου για τις στρατηγικές επενδύσεις

Για τη διενέργεια του ελέγχου των επενδύσεων εφαρμόζεται Πρόγραμμα Ελέγχου Στρατηγικών Επενδύσεων το οποίο συντάσσεται και επικαιροποιείται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εκδίδεται ύστερα από γνώμη της Ε.Λ.Τ.Ε.
Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Υπερβαίνει τα 1,2 δισ. ευρώ η απορρόφηση του «Ελλάδα 2.0»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως το «Ελλάδα 2.0» δίνει έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς υψηλό ποσό από τις επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης αφορά, αποκλειστικά, σ' αυτές.
Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Απομακρύνονται οι εκλογές, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας

Στα δάνεια που έχουν ήδη προεγκριθεί από τις ελληνικές τράπεζες για επενδυτικά projects αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να δουλέψει μόνο αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Metrita, Xrimata, Cash, Money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε χώρος 300 εκατ. για μέτρα στήριξης, παρεμβάσεις για βενζίνη - ντίζελ

Σχεδόν 1,1 δισ. ευρώ η υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα τον προηγούμενο μήνα, εκ των οποίων όμως τα 800 εκατ. ήταν από τον ΕΝΦΙΑ. Νέο fuel pass και επιδότηση στο ντίζελ ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα. Αβεβαιότητα για τη συνέχεια.