ΓΔ: 2054.93 -0.25% Τζίρος: 1.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:29:41
Κίνηση ταξί στο κέντρο
Ταξί και κυκλοφοριακή κίνηση μπροστά στο Hotel Grande Bretagne στο κέντρο της Αθήνας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ έως 9 Αυγούστου λόγω ασφαλτικών έργων

Στις 15 Ιουλίου 2025 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, καθώς η ημέρα αυτή έχει ξεχωριστή σημασία για το τρέχον έτος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ τίθενται σε ισχύ, εστιάζοντας στη βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου μέσω ασφαλτικών εργασιών μεγάλης κλίμακας.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 19:00 και έως το πρωί του Σαββάτου 9 Αυγούστου στις 07:00, εφαρμόζονται ρυθμίσεις στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία μεταξύ του 36,9ου και του 40,7ου χιλιομέτρου.

Η διαδικασία θα εκτελεστεί σε δύο κύριες φάσεις:

Φάση Α: Αποκλεισμός της αριστερής και της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο από τη δεξιά λωρίδα.

Φάση Β: Αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από τη μεσαία και την αριστερή λωρίδα. Προς διευκόλυνση των οδηγών, ο Ημικόμβος Μαρκόπουλου (χλμ 39,37) θα παραμείνει λειτουργικός καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 19:00 έως 07:00 της επόμενης ημέρας, επιδιώκοντας την ελαχιστοποίηση της όχλησης κατά τις ώρες αιχμής.

Σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν ταχύτερα, η ομαλή ροή της κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Η Νέα Οδός έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση σαφούς προσωρινής σήμανσης, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ενημέρωση όλων των οδηγών. Συνιστάται στους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευση από τα σημεία εργασιών και να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες και τη σήμανση.

Η εταιρεία ευχαριστεί το κοινό για την κατανόηση και τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια όλων παραμένει απόλυτη προτεραιότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Σοβαροί κίνδυνοι στη Μαύρη Θάλασσα μετά την επίθεση

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανησυχεί για την επίθεση σε τουρκικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας τους κινδύνους για τη ναυσιπλοΐα και προαναγγέλλει ενδεχόμενα μέτρα βάσει διεθνούς δικαίου.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως 100 ευρώ πρόστιμο για εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία ΟΑΣΘ

Αυξάνονται τα πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, φτάνοντας τα 100 ευρώ ή 50 ευρώ για όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Μειώνεται στο μισό αν ο παραβάτης αγοράσει κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικά και υβριδικά κερδίζουν έδαφος στην αγορά αυτοκινήτου της ΕΕ

Τον Φεβρουάριο 2026, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 1,2%. Τα ηλεκτρικά οχήματα κατέκτησαν το 18,8% της αγοράς, ενώ τα υβριδικά παραμένουν πιο δημοφιλή. Μειώθηκε το ποσοστό βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων στο 30,6%.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο 6ος προβλήτας θα κάνει το λιμάνι Θεσσαλονίκης διαμετακομιστικό κόμβο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία του 6ου προβλήτα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να ενισχύσει τη διακίνηση και τον ρόλο της πόλης ως κόμβου.