ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

petrelaio-ydrogonanthrakes

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της έρευνας για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΥΕΠ, το ελάχιστο πρόγραμμα εργασιών ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και τήρηση αυστηρότατων περιβαλλοντικών μέτρων, ενώ υπερκαλύφθηκε η ελάχιστη δαπάνη που προβλέπεται από την σύμβαση, ύψους 7,2 εκ. ευρώ.
petrelaio-ydrogonanthrakes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη του έτους η εικόνα από τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες στα Ιωάννινα, καθώς εκκρεμεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση της γεώτρησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον ρεαλιστικό στόχο για την υλοποίησή της να τοποθετείται στο 2024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥΕΠ, Αριστοφάνης Στεφάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα και ποιότητα των σεισμικών ερευνών και επισημαίνει ότι μετά την αξιολόγηση των δεδομένων θα υπάρξουν αποφάσεις για ερευνητικές γεωτρήσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Πραγματοποίησε την πρώτη εξαγωγή πετρελαίου στο Ισραήλ

Ιστορικό ορόσημο για την εταιρεία αλλά και για το Ισραήλ καθώς με τη χρησιμοποίηση των υποδομών του FPSO «Energean Power», οι παραχθέντες από το κοίτασμα Karish υδρογονάνθρακες εκφορτώθηκαν σε πετρελαιοφόρο πλοίο, με κατεύθυνση διεθνείς αγορές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΔΕΥΕΠ: Ως 3,5 δισ. βαρέλια οι δυνητικοί πόροι υδρογονανθράκων στη χώρα μας

Ο όρος «δυνητικοί πόροι» (2C resources), όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, αναφέρεται σε συμπεράσματα που προκύπτουν με βάση τα γεωλογικά χαρακτηριστικά και τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχές 2025 τα γεωτρύπανα στην Κρήτη, πρόοδος στις έρευνες στα Ιωάννινα

Εντός Φεβρουαρίου τελειώνουν οι σεισμικές έρευνες στην Κρήτη, ενώ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η περιβαλλοντική μελέτη για τα Ιωάννινα. Ανοικτή η κυβέρνηση σε προτάσεις για είσοδο και νέων επενδυτών στις έρευνες για φυσικό αέριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία κατηγορεί την Κύπρο για αύξηση της έντασης στη Μεσόγειο

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι δραστηριότητες της Κύπρου για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων παραβιάζουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και απειλούν την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.
ELPE_Siamisis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Σιαμίσιης: Ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες για έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy ανέφερε ότι οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Θετική εξέλιξη αποτελεί η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Η φορολόγηση των υπερεσόδων θα έχει επιπτώσεις στο μέρισμα.
Linde-Hydrogen
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Linde ξεκινά την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα

Η εταιρεία έχει λάβει «Το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου» από την TÜV SÜD, ενώ το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερα καύσιμα.