ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:07:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Ως το τέλος του 2023 θα ξέρουμε αν υπάρχει φυσικό αέριο στην Κρήτη

Ικανοποιητικά προχωρούν η Exxon και τα ΕΛΠΕ το πρόγραμμα ερευνών στην Κρήτη μετά την αποχώρηση της Total και αναμένονται αποτελέσματα ως το τέλος του επόμενου έτους. Επενδυτικό ενδιαφέρον για υπεράκτια αιολικά πάρκα.
energean-prinos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ ανακάλυψε η Energean

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κοίτασμα είναι 8 δισ. κυβ. μέτρων ανακτήσιμου φυσικού αερίου. Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς εξαλείφει το ρίσκο (de-risk) για επιπλέον ποσότητες 50 δισ. κυβικών μέτρων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκαταλείπει η γαλλική Total τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κρήτη

Η TotalEnergies συμμετείχε μαζί με τις εταιρείες ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια στην ερευνητική κοινοπραξία σε δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης. Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δραστηροποιείται μόνο στις ΑΠΕ.
petrelaio-ydrogonanthrakes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαφές της ΕΔΕΥ με Exxon και Total, στο επίκεντρο οι έρευνες στην Κρήτη

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) οι επαφές με ExxonMobil και Total εντάσσονται στο πλαίσιο της απόφασης του πρωθυπουργού να αναβαθμιστούν τα έργα σε εθνικής σημασίας.
petrelaio-ydrogonanthrakes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιβαλλοντικές άδειες με fast track σε έρευνες για φυσικό αέριο

Η αναφορά Μητσοτάκη σε αναβάθμιση των ερευνών σε έργα εθνικής σημασίας γεννά προσδοκίες για ένταξή τους στον νόμο για τις επενδύσεις fast track. Ποιο είναι το νέο χρονοδιάγραμμα των ερευνών σε έξι περιοχές της χώρας.
Kiriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτάχυνση ερευνών για φυσικό αέριο: Οι έξι περιοχές με προτεραιότητα

Έξι περιοχές με ειδικό ενδιαφέρον και προτεραιότητα, αναβάθμιση των ερευνών σε έργα εθνικού ενδιαφέροντος και ορόσημο το επόμενο έτος για μία πλήρη εικόνα πιθανών κοιτασμάτων, στο πλάνο που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης.
petrelaio-ydrogonanthrakes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Επιστολές στις εταιρείες για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Στις άμεσες κινήσεις του της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των ερευνών υδρογονανθράκων αναφέρθηκε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας, εν αναμονή και των σχετικών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.
υπεν-σκρέκας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει για αποθήκευση Co2 και ενέργειας με νέα τροπολογία του ΥΠΕΝ

Διευρύνονται οι αρμοδιότητες της ΕΔΕΥ για τις άδειες αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα. Επενδυτικές και λειτουργικές ενισχύσεις σε σταθμούς αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Νέο τέλος υπέρ των δήμων.
petrelaio-ydrogonanthrakes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές δυνατότητες για ανάπτυξη των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Όπως αναφέρει η έκθεση του ΙΕΝΕ, η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον, οικονομικό και γεωπολιτικό, να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην έρευνα και αξιοποίηση των αποθεμάτων που διαθέτει.
petrelaio-ydrogonanthrakes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπόσχεση για γεωτρήσεις - εξπρές στην Ελλάδα, τι θα γίνει με την Κρήτη

Ολοκλήρωση ερευνών εντός 7ετίας υπόσχεται η Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων. Σεισμικές έρευνες στη νότια Κρήτη το φθινόπωρο ανακοινώνει η κυβέρνηση. Πώς η γραφειοκρατία μπλοκάρει τα επενδυτικά προγράμματα.