ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Πού θα τοποθετήσει το νέο Επενδυτικό Ταμείο κεφάλαια 300 εκατ. ευρώ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το Επενδυτικό Ταμείο που ιδρύεται εντός του Υπερταμείου. Σε ποιους τομείς θα επικεντρώσει την επενδυτική του πολιτική.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η Attica Bank, η αγανάκτηση του Ν. Καραμούζη και νέο όνομα για Inrakat

Η κριτική ΣΥΡΙΖΑ και το οργισμένο σχόλιο Καραμούζη, το Υπερταμείο έγινε Growthfund, η αλλαγή ονόματος σε Intrakat και Άκτωρ, ο Ι. Λιανός ξαναχτυπά, η γκρίνια στην Κοτζιά για τον Δούκα και η ώρα του Κασσελάκη.
ellinikes alykes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μαγνήτης» επενδυτών οι Ελληνικές Αλυκές, τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι

Πριν ακόμα αρχίσει το Υπερταμείο τη διαδικασία αναζήτησης επενδυτή, έχουν εμφανιστεί τέσσερις ενδιαφερόμενοι. Κλείνει η παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Τι θα γίνει με τα 22 μικρά αεροδρόμια.
businessdaily-TAIPED-Fyli-Parko-Epixeirimatiko
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Πέντε προτάσεις για το Επιχειρηματικό Πάρκο στη Φυλή

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 35 έτη τη χρηματοδότηση, τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την ανάπτυξη, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη μακροχρόνια εκμετάλλευση του Επιχειρηματικού Πάρκου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι σημαίνουν οι αλλαγές Χατζηδάκη στο Υπερταμείο και στις ΔΕΚΟ

Πώς χαλαρώνει η επιτήρηση της διοίκησης του Υπερταμείου από την Ευρώπη. Ευελιξία σε προσλήψεις στελεχών και στις αμοιβές στις ΔΕΚΟ. Ο ρόλος του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου και οι πωλήσεις ακινήτων σε πακέτα.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εποχή για Υπερταμείο και ΔΕΚΟ - Ιδρύεται επενδυτικό ταμείο

Το Υπερταμείο απορροφά ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ, μειώνονται οι αρμοδιότητες του Εποπτικού Συμβουλίου. Μεγαλύτερη ευελιξία βάσει του μοντέλου της ΔΕΗ στη διαχείριση των οκτώ εποπτευόμενων ΔΕΚΟ. Αξιοποίηση 1000 ακινήτων της ΕΤΑΔ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Υπερταμείο απορροφά ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ - Ιδρύεται Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την ενίσχυση του ρόλου και των λειτουργιών του Υπερταμείου. Τι σημαίνει η αντικατάσταση του Τέλους Χαρτοσήμου από το νέο Τέλος Συναλλαγής.
marina
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Α1 Yacht Trade Consortium παραχωρείται η Μαρίνα Αργοστολίου

Η εταιρεία κατέβαλε εφάπαξ τίμημα 1,5 εκατ. ευρώ και ετησίως θα δίνει το 1,9% επί των ακαθάριστων εσόδων για τα επόμενα 40 χρόνια. Αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις που θα υπερβούν τα 30 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τη συντήρηση των υποδομών.