ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

nosokomeio, ygeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Σε εξέλιξη διαγωνισμοί 144 εκατ. για αναβάθμιση υποδομών του ΕΣΥ

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Νοσοκομείων έχουν προϋπολογισμό 63,8 εκατ. ευρώ, ενώ εκείνοι που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας σε 80,4 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη συνεργασίας τους ανακοίνωσαν Κέντρο Μελετών Ασφαλείας και Υπερταμείο

Η συνεργασία αφορά στην έρευνα, τον σχεδιασμό, την εκπόνηση και εκτέλεση μελετών, διαδικασιών, τεχνικών και τεχνολογικών παρεμβάσεων, για να επιτευχθούν οι επιμέρους στόχοι εφαρμογής της πολιτικής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουριστική ανάπτυξη στη Διώρυγα της Κορίνθου με μαρίνες και ξενοδοχείο

Το Υπερταμείο συζητά με τοπικούς παράγοντες το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Διώρυγας της Κορίνθου. Η θυγατρική του, ΕΤΑΔ, βλέπει βελτιωμένες προοπτικές για «ξεχασμένα» περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ξενοδοχεία Ξενία.
ESG

Σημαντικές πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα ανέλαβε το Υπερταμείο

Η Ακαδημία Βιωσιμότητας αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία που απευθύνεται σε 500 εργαζόμενους/ες του ομίλου, ενώ παρουσιάστηκε και το Εγχειρίδιο Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και Βίας στην Εργασία.
Alexis Tsipras, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή των μετοχών ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ στο Δημόσιο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει τις αποφάσεις του ΣτΕ, επισημαίνοντας πως ειναι επιβεβλημένος ο έλεγχος των δυο ΔΕΚΟ όχι μόνο με εποπτεία αλλά και μέσω του μετοχικού τους κεφαλαίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις σε βιομηχανικές περιοχές, πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ δρομολογεί επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ τη διετία 2024-2025 για την αναβάθμιση των υποδομών σε 14 βιομηχανικές περιοχές. Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης και η συνεισφορά των χρηστών με αύξηση κοινοχρήστων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι σημαίνει η απόφαση να χάσει το Υπερταμείο τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Το Υπερταμείο χάνει έσοδα από μερίσματα και η περιουσία του μειώνεται κατά 1 δισ., ενώ οι Ευρωπαίοι μπορούν να ζητήσουν αντικατάσταση με άλλα κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Ξανά στον έλεγχο του ΥΠΟΙΚ ο διορισμός διοικήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερταμείο: Η BlackRock FMA σύμβουλος υλοποίησης στρατηγικού σχεδιασμού

Το Υπερταμείο, όπως σημειώνει «κάνει ένα κρίσιμο βήμα προς τη μετατροπή του σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, επιδιώκοντας μέσα από αυτόν τον μετασχηματισμό να ενισχύσει την επενδυτική του ικανότητα και τον αντίκτυπό του στην ελληνική οικονομία».