ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

optiki-tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλούστευση της διαδικασίας εγκατάστασης - επέκτασης οπτικών ινών

Όπως σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωση τα υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «πρόκειται για μία απόφαση που συμβάλλει στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα wallet.gov.gr για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9

Σε περισσότερα από 650 χιλιάδες ανέρχονται έως σήμερα τα ψηφιακά έγγραφα ενώ ξεπερνούν τις1,8 εκατ. αιτήσεις για το Fuel Pass 2. Προϋπόθεση για τη χρήση του Gov.gr Wallet είναι η εγκατάσταση της εκάστοτε τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άνοιξε» για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα Fuel Pass 2, η διαδικασία της αίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ.
kinito tilephono
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα wallet.gov.gr για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7

Περισσότερα από 273 χιλιάδες ψηφιακά δελτία ταυτότητας και 207 χιλιάδες ψηφιακές άδειες οδήγησης έχουν εκδοθεί ήδη, μέχρι σήμερα νωρίς το απόγευμα. Ο σχεδιασμός αυτή τη στιγμή είναι ότι καθημερινά θα ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας ΑΦΜ.
kinito tilephono
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν τις 400 χιλιάδες έφθασαν τα ψηφιακά έγγραφα στο wallet.gov.gr

Η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 6. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό καθημερινά ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας. Δηλαδή αύριο, Τρίτη, αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση οι πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 7.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερες από 200 χιλιάδες ήδη οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.
kinito tilephono
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα Gov.gr Wallet για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4

Το ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά όχι σε διεθνείς πτήσεις ή σε μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν.
kinito tilephono
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 44.000 ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα στο wallet.gov

Από αυτές τις 44 χιλιάδες, κατά προσέγγιση, 25.20 είναι ταυτότητες και 19.400 διπλώματα οδήγησης. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η εφαρμογή να ανοίξει και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 2.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε το Gov.gr Wallet - Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Έχει διασφαλιστεί η άμεση έκδοση και αποθήκευση, ενσωμάτωση στο ψηφιακό wallet του κινητού, θωράκιση των συναλλαγών με ψηφιακή συγκατάθεση, μείωση της απάτης, δυνατότητα άμεσης ανάκλησης της ισχύoς και γρήγορη επίδειξη και επαλήθευση μέσω κωδικού QR.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται ψηφιακά ΚΕΠΑ και Κάρτα Αναπηρίας με τροπολογία του υπ. Εργασίας

Οι ρυθμίσεις, που περιέχονται στην τροπολογία, ανοίγουν το δρόμο, ώστε, από το φθινόπωρο, όλη η διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, μέσω των ΚΕΠΑ, να γίνεται ηλεκτρονικά. Οι ασφαλισμένοι θα χρειάζεται να επισκεφθούν μια μόνο φορά τα ΚΕΠΑ την ημέρα της εξέτασής τους.