ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων

Προβλέπεται η ενίσχυση πολιτών με τεχνολογικό υπόβαθρο μεσαίας ή υψηλής εξειδίκευσης σε τεχνολογίες αυξημένης ζήτησης στην αγορά εργασίας, ώστε να ενδυναμωθεί η εγχώρια δεξαμενή ταλέντων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά εκτόξευσης οι μικροδορυφόροι της Ελλάδας, επένδυση 200 εκατ.

Το πρώτο έργο, αξίας 60 εκατ. ευρώ θα συμβασιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχουν κλείσει και τα υπόλοιπα έργα. Πώς θα αξιοποιηθεί το δίκτυο των μικροδορυφόρων.
papastergiou, παπαστεργιου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Η ενσωμάτωση των τεχνολογιών απαιτεί συνέργειες των κρατών

«Η νέα ψηφιακή νομοθεσία και οι κανονισμοί απαιτούν μια σφαιρική προσέγγιση για να εφαρμοστούν αποτελεσματικά και να επιτύχουν τους στόχους τους» υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου.
data-digital transformation-psifiakos metasximatismos-texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψαλίδι» σε έργα Πληροφορικής του Ταμείου Ανάκαμψης που καθυστερούν

Στα 60 ανέρχονται τα έργα που απομένουν για το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αξιολόγηση για να αποφασιστεί ποια δεν προλαβαίνουν τις προθεσμίες. Υπολογίζεται ότι το 80% με 85% των έργων θα ολοκληρωθούν.
papastergiou, παπαστεργιου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαστεργίου: Όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν στη ψηφιακή πραγματικότητα

Συνολικά 62,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την κατάρτιση περισσότερων από 34.722 εργαζομένων μέσου επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων του ιδιωτικού τομέα, ενώ υπογραμμίζεται ότι τουλάχιστον το 25% αυτών θα πρέπει να είναι γυναίκες.
papastergiou, παπαστεργιου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαστεργίου: Στην πλατφόρμα MyCoast έχουν μπει 6.500 παραλίες

Η λειτουργία της εφαρμογής περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις παραλίες που νοικιάζει το ελληνικό δημόσιο, όπου ο πολίτης – όταν εντοπίζει μία παρατυπία – μπορεί να κάνει αναφορά, ανώνυμη ή επώνυμη. 
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα αποτελέσματα των τραπεζών, η επιστολική ψήφος και κανένας καλός δεν χάνεται

Αρχίζει σήμερα η δημοσίευση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου των τραπεζών, η επιστροφή του Α. Σπηλιωτόπουλου, η έξοδος των κερδοσκόπων, μικροί εργολάβοι στην επίθεση, οι νέες εφαρμογές του Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ραντεβού στις 8 Μάϊου.