ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes
Φωτό: Unsplash

Σε υποχώρηση η Wall Street μετά τη μεγάλη μείωση κενών θέσεων εργασίας

O Dow Jones σημείωσε πτώση 105 μονάδων ή 0,3%, ο S&P 500 διαπραγματευόταν 3 μονάδες ή 0,1% χαμηλότερα, ενώ ο NASDAQ Composite διαπραγματευόταν 55 μονάδες ή 0,4% υψηλότερα.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν ως επί το πλείστον την Τρίτη, επιστρέφοντας κάποια από τα ισχυρά κέρδη του προηγούμενου μήνα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας.

O Dow Jones σημείωσε πτώση 105 μονάδων ή 0,3%, ο S&P 500 διαπραγματευόταν 3 μονάδες ή 0,1% χαμηλότερα, ενώ ο NASDAQ Composite διαπραγματευόταν 55 μονάδες ή 0,4% υψηλότερα.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν χαμηλότερα τη Δευτέρα, με τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq Composite να πρωτοστατεί, σημειώνοντας πτώση 0,8% μετά από πέντε διαδοχικές θετικές εβδομάδες. Ο ευρείας βάσης S&P 500 σημείωσε πτώση 0,5% και ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones υποχώρησε κατά 0,1%.

Οι επενδυτές έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί στην αρχή της νέας εβδομάδας και του νέου μήνα, με την ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας της βασικής μηνιαίας έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τις αγορές να επανεκτιμήσουν τις προσδοκίες τους για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις αρχές του επόμενου έτους. 

Η έκθεση JOLTS έδειξε ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου υποχώρησαν στα 8,7 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου, από 9,553 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα, υποδηλώνοντας μια κάμψη στην αγορά εργασίας. Ήταν ο χαμηλότερος αριθμός κενών θέσεων της τελευταίας διετίας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Take-Two Interactive Software υποχώρησε κατά 1,1% μετά τη δημοσίευση ενός τρέιλερ του best-seller "Grand Theft Auto" videogame franchise, το οποίο υπονοεί ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το 2025, αργότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Η μετοχή της CVS Health σημείωσε άνοδο 2,2%, αφού ο όμιλος υγείας προέβλεψε έσοδα για το 2024 πάνω από τις προσδοκίες, καθώς αναμένει να επωφεληθεί από την επέκτασή του στις υπηρεσίες υγείας.

Η μετοχή της Procter & Gamble σημείωσε πτώση 2,7%, αφού ο γίγαντας καταναλωτικών αγαθών ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει χρεώσεις έως και 2,5 δισ. δολαρίων σε δύο οικονομικά έτη, οι οποίες σχετίζονται με την απομείωση της αξίας της επιχείρησης Gillette και την αναδιάρθρωση ορισμένων αγορών.

Η μετοχή της Gitlab σημείωσε άνοδο 10% αφού η πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού ανοιχτού κώδικα εντυπωσίασε με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη, δεδομένης της συνεχιζόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή, αλλά παρέμειναν κοντά σε χαμηλά επίπεδα πέντε μηνών μετά τις απογοητευτικές περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+.

Μέχρι τις 10:05 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονταν 1,4% υψηλότερα στα 74,04 δολάρια το βαρέλι και το συμβόλαιο Μπρεντ σημείωνε πτώση 1,2% στα 78,96 δολάρια το βαρέλι. 

Οι φόβοι για μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς αυξήθηκαν μετά την κατηγορία που έθεσαν οι ΗΠΑ ότι το Ιράν ευθύνεται για μια επίθεση εναντίον αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από δυνάμεις των Χούτι. Ωστόσο, οι έμποροι παρέμειναν επιφυλακτικοί ως προς την τιμολόγηση ενός σημαντικού πριμ κινδύνου στο πετρέλαιο λόγω της σύγκρουσης, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής είχε ελάχιστες επιπτώσεις στις προμήθειες πετρελαίου της Μέσης Ανατολής.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμφώνησαν σε μια πρόσθετη εθελοντική μείωση της παραγωγής κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, λιγότερη από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,1% στα 2.039,55 δολάρια/ουγγιά, ενώ η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματευόταν κατά 0,2% χαμηλότερα στα 1,0810 δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ