ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes
Φωτό: Unsplash

Σταθεροποίηση δεικτών στη Wall Street εν αναμονή τον δηλώσεων Πάουελ

O δείκτης αναφοράς S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος, ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,1% και ο Dow Jones αυξήθηκε κατά 0,1%.

Οι αμερικανικές μετοχές ήταν μικτές στις πρώτες συναλλαγές της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για την τελευταία διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για φέτος.

O δείκτης αναφοράς S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος, ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,1% και ο βιομηχανικός μέσος όρος των 30 μετοχών Dow Jones αυξήθηκε κατά 0,1%.

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq σημείωσαν τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις αρχές του 2022 στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ ο Dow σημείωσε το έκτο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κέρδος του - το μεγαλύτερο σερί θετικών εβδομάδων από το 2019.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι μισθοδοσίες εκτός της γεωργίας αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο, οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση και το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε. Αν και οι αριθμοί έδειξαν μια ανθεκτική αγορά εργασίας που θα μπορούσε να ωθήσει προς τα πάνω τους μισθούς και τον πληθωρισμό, ερμηνεύτηκαν ευρύτερα ως ένδειξη ότι ο κύκλος σύσφιξης της Fed μπορεί να μην βυθίσει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς τείνει να διατηρήσει τα επιτόκια στο σημερινό εύρος τους από 5,25% έως 5,50%. Μεγάλο μέρος της προσοχής θα επικεντρωθεί πιθανότατα στα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, καθώς αντιμετωπίζει πιέσεις να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων. 

Στον απόηχο των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας της περασμένης εβδομάδας και των ξεχωριστών αριθμών που δείχνουν την πιο αργή ετήσια άνοδο των υποκείμενων αυξήσεων των τιμών σε διάστημα δύο ετών τον Οκτώβριο, οι αγορές αποτιμούν τώρα σχεδόν 50% πιθανότητα μείωσης του κόστους δανεισμού. 

Επικαλούμενοι «καλύτερες ειδήσεις για τον πληθωρισμό», οι αναλυτές της Goldman Sachs προχώρησαν τις προβλέψεις τους για την πρώτη από τις δύο μειώσεις των επιτοκίων το 2024 έως και το τρίτο τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή εταιρεία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι η πρώτη μείωση θα γινόταν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία υγείας Cigna τερμάτισε την προσπάθειά της να εξαγοράσει την ομότιμη Humana, αφήνοντας μια συμφωνία που θα δημιουργούσε ένα ασφαλιστικό κολοσσό αξίας άνω των 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ούτε η Cigna ούτε η Humana μπόρεσαν να συμφωνήσουν σχετικά με τις οικονομικές ρυθμίσεις, ενώ οι ανησυχίες στροβιλίζονταν επίσης γύρω από τον έντονο ρυθμιστικό έλεγχο που πιθανώς θα προκαλούσε η σύζευξη.

Οι μετοχές της Macy's σημείωσαν επίσης άνοδο μετά από αναφορές για προσφορά εξαγοράς ύψους 5,8 δισ. δολαρίων από την επενδυτική επιχείρηση Arkhouse Management που επικεντρώνεται στην ακίνητη περιουσία και την παγκόσμια διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων Brigade Capital Management.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο Brent με λήξη τον Φεβρουάριο παρέμεναν ως επί το πλείστον αμετάβλητα στα 75,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate είχαν υποχωρήσει κατά 0,1% στα 71,18 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού είχαν επτά συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών - το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων μειώσεων από το 2018 - εν μέρει λόγω του σκεπτικισμού σχετικά με τις περικοπές της παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας καθώς και της Κίνας.

Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, σημείωσε οριακή άνοδο, ενώ ο χρυσός spot υποχώρησε κατά 0,4% στα 1.995,76 δολάρια ανά τροϊκανή ουγγιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ