ΓΔ: 1459.98 0.53% Τζίρος: 37.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:22:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes
Φωτό: Unsplash

Ευχάριστη έκπληξη από τον πληθωρισμό, ανοδική κίνηση στη Wall

Στο 2.6%, χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 2,8%, διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών αγαθών, υποδεικνύοντας γρήγορη μείωση του πληθωρισμού.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, ενισχύοντας τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων από τη Fed ήδη από τον Μάρτιο.   

Το συμβόλαιο Dow Futures σημείωσε άνοδο 59 μονάδων ή 0,2%, το συμβόλαιο S&P 500 Futures ήταν 0,4% υψηλότερα και το συμβόλαιο Nasdaq 100 Futures πρόσθεσε 0,4%.

Αυτοί οι δείκτες βρίσκονται σε πορεία για την όγδοη θετική εβδομάδα στη σειρά - για πρώτη φορά για τον S&P 500 από το 2017 και για τον DJIA από το 2019.

Ο δείκτης για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, το κύριο όργανο μέτρησης του πληθωρισμού της Fed, για τον Νοέμβριο επιβραδύνθηκε κατά 0,1%, με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μέχρι τον Νοέμβριο να διαμορφωθεί στο 2,6%, κάτω από τις προσδοκίες του 2,8%

Το βασικό μέτρο που αφαιρεί το ευμετάβλητο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας και είναι πιο σημαντικό μέτρο του υποκείμενου πληθωρισμού επιβραδύνθηκε στο 0,1%, έναντι των προσδοκιών για 0,2%. 

Τα σημάδια ταχύτερης επιβράδυνσης του πληθωρισμού ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα, με τις πιθανότητες μείωσης τον Μάρτιο να ανέρχονται στο 85%.

Η Nike μείωσε την ετήσια πρόβλεψή της για τις πωλήσεις, προειδοποιώντας για πιο ήπιες προοπτικές εσόδων στο δεύτερο εξάμηνο λόγω της επιφυλακτικότητας των καταναλωτών, στέλνοντας τις μετοχές της 11% χαμηλότερα.

Ο γίγαντας των αθλητικών ειδών βλέπει πλέον αύξηση των εσόδων του πλήρους οικονομικού έτους κατά περίπου 1%. 

Η εταιρεία ανέλυσε επίσης λεπτομερώς τα σχέδια για περικοπή κόστους έως και 2 δισ. δολαρίων σε βάθος τριετίας, το οποίο ισοδυναμεί με το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού εξόδων της Nike για τη δημιουργία ζήτησης.

Η μειωμένη καθοδήγηση που αντανακλά ένα χειρότερο από το αναμενόμενο περιβάλλον καταναλωτικής ζήτησης σε όλες τις αγορές, έστειλε τις μετοχές των ομοειδών και των λιανεμπόρων, συμπεριλαμβανομένης της Foot Locker Inc, σε απότομη πτώση.

Η Tesla πρόκειται να ανακαλέσει πάνω από 120.000 οχήματα Model S και Model X στις ΗΠΑ λόγω του κινδύνου να ξεκλειδώσουν οι πόρτες της καμπίνας κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, δήλωσε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή οδικής ασφάλειας της χώρας

Η Karuna Therapeutics Inc σημείωσε άλμα σχεδόν 50% αφού η Bristol-Myers Squibb Company ανακοίνωσε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Rocket Lab USA, ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της κέρδισε σύμβαση αξίας 515 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παραγωγή και λειτουργία 18 διαστημικών οχημάτων. Οι μετοχές της σημείωσαν άλμα 24%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές κινήσεις στις αγορές μετά τις αναταράξεις της Wall Street

Διατηρείται η ανοδική τάση στις ευρωπαϊκές αγορές που ανακάμπτουν μετά τις εκλογές σε Βρετανία και Γαλλία, και τις ελπίδες που παραμένουν για μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζουν ανοδικά οι διεθνείς αγορές μετά τα ρεκόρ S&P 500 και Nikkei

Για πρώτη φορά ο S&P 500 έσπασε το φράγμα των 5.000 μονάδων και ο Nikkei ανέβηκε πάνω από τις 42.000 μονάδες με ώθηση από την τεχνολογία. Την σκυτάλη πήραν οι ευρωπαϊκές αγορές που συνεχίζουν ανοδικά μετά και τις δηλώσεις Πάουελ στο Κογκρέσο.