ΓΔ: 1445.48 -0.03% Τζίρος: 41.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:32:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

«Ασανσέρ» τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη αναμένουν την απασχόληση στις ΗΠΑ

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα στοιχεία για την ανεργία της Γερμανίας και τον δείκτη PMI της Ελβετίας για τον Δεκέμβριο, ενώ το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε μια σημαντική έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ήταν συγκρατημένες την Τετάρτη, καθώς το ράλι της αγοράς από το προηγούμενο έτος άρχισε να χάνει τη δύναμή του, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τους σημαντικότερους παράγοντες κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα μπορούσαν να καθορίσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Stoxx 600 ξεκινά τις συναλλαγές με οριακά αρνητική πορεία 0,05% στις 478,28 μονάδες. 

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,08% στις 16.755 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% στις 7.500 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με οριακά κέρδη 0,08% στις 7.728 μονάδες. 

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα στοιχεία για την ανεργία της Γερμανίας και τον δείκτη PMI της Ελβετίας για τον Δεκέμβριο, ενώ το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε μια σημαντική έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ και στα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Η μετοχή της Maersk σημείωσε άνοδο 4,2% μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της μετοχής της ναυτιλιακής εταιρείας από την Goldman Sachs σε "ουδέτερη" από "πώληση", επικαλούμενη ώθηση από την άνοδο των ναύλων εν μέσω διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η γαλλική εταιρεία πληροφορικής Atos σημείωσε άλμα 3,1% λόγω των σχεδίων για συζητήσεις due diligence με την Airbus (AIR.PA) σχετικά με την πώληση της μονάδας big data & security.

Η ASML, κατασκευάστρια εταιρεία εξοπλισμού τσιπ υπολογιστών, υποχώρησε 1,3%, σημειώνοντας πτώση για δεύτερη ημέρα, μετά τη μερική ανάκληση από την ολλανδική κυβέρνηση της άδειας εξαγωγής για ορισμένες αποστολές στην Κίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές κινήσεις στις αγορές μετά τις αναταράξεις της Wall Street

Διατηρείται η ανοδική τάση στις ευρωπαϊκές αγορές που ανακάμπτουν μετά τις εκλογές σε Βρετανία και Γαλλία, και τις ελπίδες που παραμένουν για μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζουν ανοδικά οι διεθνείς αγορές μετά τα ρεκόρ S&P 500 και Nikkei

Για πρώτη φορά ο S&P 500 έσπασε το φράγμα των 5.000 μονάδων και ο Nikkei ανέβηκε πάνω από τις 42.000 μονάδες με ώθηση από την τεχνολογία. Την σκυτάλη πήραν οι ευρωπαϊκές αγορές που συνεχίζουν ανοδικά μετά και τις δηλώσεις Πάουελ στο Κογκρέσο.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές παρά την αβεβαιότητα της Γαλλίας

Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της πολύ δύσκολης πολιτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Γαλλία, αλλά και τις δηλώσεις Πάουελ στο Κογκρέσο που έκανε λόγο για θετικά στοιχεία.
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές μετά τις γαλλικές εκλογές

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς διατηρείται η αβεβαιότητα για το πολιτικό τέλμα που έχει βρεθεί η Γαλλία. Στις σημερινές δηλώσεις Πάουελ στρέφεται το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Dolario, Dolar
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Υποχωρεί το δολάριο καθώς αμβλύνονται τα πολιτικά ρίσκα

Αμετάβλητο παραμένει το ευρώ μετά το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών και το δολάριο υποχωρεί καθώς αμβλύνονται οι πολιτικές ανησυχίες στην Ευρώπη. Την Τετάρτη δημοσιεύεται ο πληθωρισμός του Ιουνίου για τις ΗΠΑ.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των γαλλικών εκλογών

Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών αν και απομακρύνει τον κίνδυνο της ακροδεξιάς, διατηρεί την αβεβαιότητα για τον σχηματισμό της κυβέρνησης στη χώρα. Ανοίγει η αυλαία για τα εταιρικά αποτελέσματα β' εξάμηνου στις ΗΠΑ.