ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes
Φωτό: Unsplash

Σταθεροποίηση στη Wall Street, κρατάει τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

Ο S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος και πάνω από το όριο των 5.000 μονάδων, ένα ορόσημο πάνω από το οποίο έκλεισε για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Οι αμερικανικές μετοχές διατηρήθηκαν ως επί το πλείστον σταθερές σήμερα. Ο S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος και πάνω από το όριο των 5.000 μονάδων - ένα ορόσημο πάνω από το οποίο έκλεισε για πρώτη φορά την Παρασκευή. Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite αναρριχήθηκε κατά 0,1% και ο βιομηχανικός μέσος όρος των blue-chip Dow Jones υποχώρησε κατά 0,1%.

Οι ελπίδες εξασθενούν γρήγορα ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια ήδη από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, ιδίως αφού ο πρόεδρος Τζέρομ Πάουελ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να τρέχει πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας. 

Μια πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών κερδών αναμένεται επίσης αυτή την εβδομάδα, με περισσότερες από 60 επιχειρήσεις του S&P 500 να παρουσιάζουν τριμηνιαία αποτελέσματα. Ορισμένα από αυτά τα ονόματα, όπως η Coca-Cola, η Shopify και η Kraft Heinz, μπορεί να δώσουν κάποια εικόνα για τους Αμερικανούς καταναλωτές. 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ που λήγουν τον Απρίλιο είχαν υποχωρήσει κατά 0,7% στα 81,63 δολάρια το βαρέλι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate είχαν υποχωρήσει κατά 0,5% στα 76,49 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν περίπου 5% έως 6% την περασμένη εβδομάδα, υποστηριζόμενα εν μέρει από την απόρριψη από το Ισραήλ μιας πρότασης κατάπαυσης του πυρός από τη Χαμάς και τη συνέχιση των φονικών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ