ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,08% και διαμορφώνεται στα 1,0839 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 119,078 γεν, στο 0,8309 με τη στερλίνα και στο 1,0369 με το ελβετικό φράγκο.

Ανοδικά σήμερα τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, ενισχυμένα από την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ότι θα μειώσει τα επιτόκια ώστε να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Άνοδο 0,40% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Ο γερμανικός DAX σημειώνει αύξηση 0,25%, ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,22%, και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,47%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,08% και διαμορφώνεται στα 1,0839 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 119,078 γεν, στο 0,8309 με τη στερλίνα και στο 1,0369 με το ελβετικό φράγκο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες και το ευρωπαϊκό κλίμα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη θετική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.357,79 μονάδες, με συναλλαγές 22,95 εκατ. ευρώ.