ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Euronext, Stocks, Amsterdam
Φωτο: Shutterstock

«Έτοιμη» για είσοδο στην αγορά του Euronext η CVC Capital Partners

Η αξία της αρχικής δημόσιας εγγραφής υπολογίζεται στα 1,25 δισ. ευρώ, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να επιτύχει μία αποτίμηση που θα κινηθεί μεταξύ 13 και 15 δισ. ευρώ.

Σε αναβίωση της πρόθεσής της να προχωρήσει σε αρχική δημόσια εγγραφή (ΙΡΟ) στο Χρηματιστήριο Euronext, προχωρά η CVC Capital Partners, με στόχο να συγκεντρώσει το ποσό των 1,25 δισ.. ευρώ, σε μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές που έχει γίνει στην Ευρώπη, ενώ μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για παρόμοιες κινήσεις και από άλλες εταιρείες private equity.. 

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το fund τονίζει ότι στοχεύει να αντλήσει 250 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης νέων μετοχών ενώ και ορισμένοι μέτοχοι θα προχωρήσουν σε πώληση τίτλων που έχουν στην κατοχή τους, ενώ δεν θα υπάρξει πώληση μετοχών από εργαζόμενους της εταιρείας. 

«Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για μια μακροπρόθεσμη διαρθρωτική απόφαση για την επιχείρηση και αναμένουμε ότι η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, προφανώς ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, και παρακολουθούμε τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή πολύ στενά», δήλωσε ο επικεφαλής της Ρομπ Λούκας. 

Η CVC, μία από τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές εταιρείες εξαγορών, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 186 δισεκατομμυρίων ευρώ και κατέχει συμμετοχές σε εταιρείες όπως η ελβετική ωρολογοποιία Breitling και η Lipton Teas and Infusions. Η εταιρεία στοχεύει σε μια αποτίμηση της τάξης των 13 έως 15 δισ. ευρώ όπως εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg. 

Η CVC εξετάζει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο τουλάχιστον από το 2022, με τις προηγούμενες προσπάθειες να πλήττονται από τις ευμετάβλητες αγορές. Ενώ η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών IPO αυξάνει τις πιθανότητες για ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στην αγορά τώρα, η ανακοίνωση έρχεται μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ που προκαλεί ανησυχία για κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα το επενδυτικό κεφάλαιο έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών D-Marin, ΥΓΕΙΑ, ΔΕΗ, Skroutz, Vivartia και Εθνική Ασφαλιστική. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μπήκαν 3 δισ. στα αμοιβαία κεφάλαια φέτος, στροφή των αποταμιευτών

Διαμορφώνεται συγκεκριμένα στα 18,85 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 3 δισ. ευρώ, ή κατά 19,41%, από τις αρχές του 2024 , ενώ από τον Απρίλιο του 2020 οι εισροές κεφαλαίων στα αμοιβαία κεφάλαια ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.