ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuttersotck

Eurobank Eq.: Στα 8 ευρώ η εύλογη αξία για τη μετοχή της Ideal Holdings

Η χρηματιστηριακή τονίζει σε έκθεσή της ότι η πώληση της «Αστήρ Βιτογιάννης» αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για την ικανότητα της Ideal Holdings να κλείνει καλές συμφωνίες.

Στα 8 ευρώ τοποθετεί την βασική εύλογη αξία για την μετοχή της Ideal Holdings, η Eurobank Equities, σε έκθεσή της. Όπως αναφέρει η συμφωνία της εταιρείας για πώληση της «Αστήρ Βιτογιάννης» στη Guala Clousers, αποτελεί μία απόδειξη ότι η Ideal διαθέτει ισχυρή ικανότητα σύναψης συμφωνιών. 

Μετά την αποχώρηση από την Astir, η εταιρεία θα παραμείνει με pro-forma 2024 EBITDAaL (μετρητά, μετά τις μισθώσεις) της τάξης των 41 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, με την πληροφορική να αντιπροσωπεύει το 35-40%. Με την τελευταία να είναι προετοιμασμένη για περίπου16% CAGR EBITDA τα επόμενα 6 χρόνια και το Specialty Retail (ADS) να αυξάνεται κατά περίπου 8%, εκτιμάται ότι το pro-forma ετήσιο προφίλ ανάπτυξης EBITDA του ομίλου θα ανέλθει σε περίπου 13%, μια αρκετά ελκυστική πρόταση. 

Όσον αφορά την αξιοποίηση μετρητών, σύμφωνα με τους όρους του ομολόγου της Ideal, ο όμιλος πρέπει να επανεπενδύσει τα έσοδα από μια τέτοια πώληση εντός ενός έτους, αν και η διάταξη αυτή θα μπορούσε να τροποποιηθεί από μια γενική συνέλευση των ομολογιούχων. Κατά την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Guala Closures, η διοίκηση της Ideal άφησε να εννοηθεί ότι τα μετρητά θα χρησιμοποιηθούν πράγματι για εξαγορές και συγχωνεύσεις, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ομολόγου. Υπενθύμισε επίσης ότι η προσέγγισή της είναι η αναζήτηση εταιρειών και όχι η εστίαση σε συγκεκριμένο κλάδο, αν και εξέφρασε την επιθυμία της να διαφοροποιηθεί σε άλλους κλάδους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ