ΓΔ: 1425.95 0.26% Τζίρος: 9.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:22:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Γιατί είναι κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για το Χρηματιστήριο

Το ΧΑ - στο βαθμό που οι διακυμάνσεις του αποσπώνται από το διεθνές κλίμα - θα τιμολογήσει και τα επικείμενα αποτελέσματα της κάλπης. Γράφει ο Π. Στεριώτης*.

Με τις 1.500 μονάδες να εμπνέουν αλλά και να τρομάζουν τον Γενικό Δείκτη, εκτιμούμε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία του ΧΑ στο υπόλοιπο του έτους.

Ενώ η βασική τάση συνεχίζει ανοδική, οι δυνατότητες αλλά και ο πειρασμός για όσους θέλουν να «πάνε ταμείο» από παλιές θέσεις παραμένει.

Το ΧΑ - στο βαθμό που οι διακυμάνσεις του αποσπώνται από το διεθνές κλίμα - θα τιμολογήσει και τα επικείμενα αποτελέσματα της κάλπης, με ό,τι αυτά πιθανόν συνεπάγονται για την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σε επίπεδο τίτλων-πρωταγωνιστών, η αφομοίωση των λογιστικών αποτελεσμάτων αλλά και οι αγοραπωλησίες από πλευράς βασικών μετόχων θα παράσχουν κρίσιμα σινιάλα για το τι μέλλει γενέσθαι στη λεωφόρο Αθηνών.

Με τον αμερικάνικο δείκτη Nasdaq σε υψηλά όλων των εποχών, οι εγχώριοι bulls αποκτούν «επιπλέον ζωές» αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει - αν μη τι άλλο - να παρακολουθούν τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη σε σχέση με τις κοντινές στηρίξεις των 1.467 και 1.437 μονάδων.

* Ο Πέτρος Στεριώτης είναι Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ποιες είναι οι βασικές στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη

«Χαμένη ευκαιρία» για τον ΓΔ η μη οριστική υπέρβαση του εν λόγω υψηλού 13 ετών και η έστω και από χαώδη απόσταση «παρακολούθηση» των ρεκόρ που σημειώνουν οι ξένοι δείκτες. Γράφει ο Π. Στεριώτης*.