ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Βύθιση» κατά 5% στις ασιατικές αγορές, ράλι για ομόλογα και γεν 

Σε ασφαλή καταφύγια όπως τα αμερικανικά ομόλογα αλλά και το γεν στρέφονται οι επενδυτές, προχωρώντας σε ταχείες ρευστοποιήσεις μετοχών. 

Στην ασφάλεια των ομολόγων αλλά και του γεν στράφηκαν οι επενδυτές στις αγορές της Ασίας, με τις ρευστοποιήσεις να μην... εξετάζουν κλάδους και τη μεταβλητότητα να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της επενδυτικής συμπεριφοράς. 

Επιβαρυντικός παράγοντας και η βύθιση της τιμής πετρελαίου, που ενισχύει τους φόβους για μία νέα κρίση και φυσικά η ταχεία επέκταση του κοροναϊού, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς ανά την υφήλιο. 

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ο ιαπωνικός Nikkei να υποχωρήσει 5,3%, με τον ευρύτερο δείκτη Topix να αποδυναμωθεί σχεδόν κατά το ίδιο ποσοστό. Στο 4,7% οι απώλειες για τον Hang Seng, ενώ ελαφρώς καλύτερη η εικόνα για τις αγορές της Κίνας, με τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 3% και τον δείκτη του χρηματιστηρίου της  Shenzhen να κινείται 1% χαμηλότερα. 

Στο 4% η πτώση για τον Kospi της Ν. Κορέας, ενώ πραγματική ισοπέδωση επεφύλασσαν οι επενδυτές για τον βασικό δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αυτραλίας, ο οποίος υποχώρησε άνω του 7%. 

Την ίδια ώρα, όμως, τα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια καταγράφουν ράλι, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να υποχωρεί χαμηλότερα από το 0,5% κατακτώντας νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ χαμηλότερα του 1% έφθασε και η αντίστοιχη του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου, ενώ ισχυρά κέρδη έναντι του δολαρίου εμφάνισε και το ιαπωνικό γεν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ