ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Θύμα του πετρελαίου και τα κρυπτονομίσματα, πτώση έως 10% για Bitcoin

Κατά 26,43 δισ. δολάρια υποχώρησε η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων σε ένα 24ωρο, στο πλαίσιο της στροφής των επενδυτών σε περισσότερο ασφαλείς τοποθετήσεις

Ο πανικός λόγω της ελεύθερης πτώσης της τιμής του πετρελαίου «πέρασε» και στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί κατά 26,43 δισ. δολάρια σε μία ημέρα, βάσει στοιχείων της εταιρείας Coinmakretcap.com.

Το Bitcoin εμφάνισε απώλειες άνω του 10%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν και τα υπόλοιπα γνωστά κρυπτονομίσματα, όπως τα etherum και XRP.

Βέβαια η μεταβλητότητα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την αγορά κρυπτονομισμάτων, αλλά η πτώση τους, μπορεί  να αποτελέσει, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, και μία πολύ καλή αγοραστική ευκαιρία. 

«Για όσους πραγματοποιούν τοποθετήσεις σε μακροχρόνιο ορίζοντα η τρέχουσα ισχυρή  πτώση αποτελεί μία καλή ευκαιρία για αγορές. Όλα δείχνουν ότι η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί και στο επόμενο χρονικό διάστημα, όμως, κατά την άποψή μας οι τοποθετήσεις σε Bitcoin συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις στους επενδυτές», εκτίμησε, μιλώντας στο CNBC, o Jehan Chu, επικεφαλής της εταιρείας Kenetic Capital, η οποία επενδύει σε start-ups κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» το Bitcoin μετά το νέο κινέζικο «μπλόκο» στην εξόρυξη

Την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν διέταξαν την παύση της εξόρυξης του Bitcoin, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Global Times, υπάρχει η εκτίμηση ότι περισσότερο από το 90% των έργων εξόρυξης θα σταματήσουν.
Bitcoin, Kriptonomismata
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης το Bitcoin με ώθηση από... Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα η οποία υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα, καθώς εγκρίθηκε σχετικό νομοσχέδιο. Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα.