ΓΔ: 895.49 0.81% Τζίρος: 27.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:07:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Η άνοδος των τραπεζών στήριξε το Χρηματιστήριο

Η επικείμενη ενεργοποίηση του σχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια έφερε αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 2,22% και να υποστηρίζει την άνοδο του Γενικού Δείκτη κατά 0,63%.

Οι προσδοκίες για τις τραπεζικές μετοχές, ενόψει ιδίως της ενεργοποίησης του σχεδίου για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων μέσω τιτλοποιήσεων με κρατικές εγγυήσεις, επέτρεψαν σήμερα στο Χρηματιστήριο να παραμείνει σε ανοδική τροχιά, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει τη συνεδρίαση με κέρδη 0,63%, στις 861,1 μονάδες.

Ο δείκτης των τραπεζών έκλεψε την παράσταση, σημειώνοντας άνοδο κατά 2,22%, καθώς η μετοχή της Εθνικής κέρδισε 3,24% και ήταν πρώτη σε συναλλαγές στη συνεδρίαση, ενώ η μετοχή της Eurobank, δεύτερη σε αξία συναλλαγών, ενισχύθηκε κατά 2,94%. Στην πρώτη πεντάδα των τίτλων με τις περισσότερες συναλλαγές βρέθηκαν, επίσης, η Alpha (με άνοδο 1.19%) και η Πειραιώς (1,54%).

Η συνεδρίαση, πέραν των κινήσεων στους τραπεζικούς τίτλους, χαρακτηρίσθηκε από διστακτικότητα των επενδυτών και μικρές μεταβολές. Αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν σημαντικές κινήσεις πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του β' τριμήνου.

Μέτρια ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 64.6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 13,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές σε πακέτα. Η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε σε 55/47, αντανακλώντας τη γενικά θετική κατεύθυνση της συνεδρίασης.

Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων σταθεροποιούνται στα χαμηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 1,339%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες σπάει το φράγμα των 890 μονάδων ο ΓΔ

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά καθώς ο τραπεζικός κλάδος που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ενισχυμένος κατά 3,79% συνεχίζει να ενισχύεται από τα θετικά νέα για αναβαλλόμενο φόρο και το αποτέλεσμα των stress tests.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.