ΓΔ: 909.43 0.59% Τζίρος: 28.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:48:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο κορονοϊός πλήττει και τα κρυπτονομίσματα, στο -48% το bitcoin

Αποτέλεσμα των αθρόων ρευστοποιήσεων, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να υποχωρήσει κατά περίπου 93,5 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν θα μπορούσε να γλιτώσει από τον γενικευμένο πανικό των επενδυτών, με το bitcoin να έχει υποχωρεί, σε μία συνεδρίαση, άνω του 40%. 

Αποτέλεσμα η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να υποχωρεί κατά περίπου 93,5 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο, βάσει στοιχείων της Coinmarketcap.com. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου το bitcoin υποχώρησε έως και 48% φθάνοντας στα 4.001 δολάρια. 

Η βουτιά στα κρυπτονομίσματα ακολουθεί μετά την ανάλογη πορεία όλων των επενδυτικών assets, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αθρόες ρευστοποιήσεις των πάντων, από μετοχές και ομόλογα έως και παραδοσιακά καταφύγια όπως ο χρυσός, καθώς όπως όλα δείχνουν η επιδημία του κορονοϊού καθιστά τα μετρητά ως την πιο συμφέρουσα τοποθέτηση.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» το Bitcoin μετά το νέο κινέζικο «μπλόκο» στην εξόρυξη

Την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν διέταξαν την παύση της εξόρυξης του Bitcoin, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Global Times, υπάρχει η εκτίμηση ότι περισσότερο από το 90% των έργων εξόρυξης θα σταματήσουν.
Bitcoin, Kriptonomismata
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης το Bitcoin με ώθηση από... Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα η οποία υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα, καθώς εγκρίθηκε σχετικό νομοσχέδιο. Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα.