ΓΔ: 827.06 0.25% Τζίρος: 49.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική αντίδραση στην Ευρώπη, μετά το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 

Ράλι ανακούφισης για την αγορά της Ιταλίας, με τον βασικό δείκτη FTSE MIB να ενισχύεται έως και 4%, ενώ σε θετική πορεία κινούνται όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με θετικό τρόπο ανταποκρίνονται, προς το παρόν, οι επενδυτές στην ανακοίνωση του νέου προγράμματος-μαθούθ της ΕΚΤ, ύψους 750 δισ. ευρώ, για την αγορά κρατικών ομολόγων, με τις ευρωπαϊκές αγορές να ανακάμπτουν μετά από αρκετές συνεδριάσεις πανικού. 

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ένα νέο πρόγραμμα - απάντηση στην επιδημία του κορονοϊού, η οποία έχει ισοπεδώσει αρκετές οικονομίες της ευρωζώνης, λόγω της αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας βιομηχανιών και επιχειρήσεων αλλά ακόμη και την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών. 

Επιπρόσθετα η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ και εά κριθεί απαραίτητο θα  προχωρήσει και σε νέες παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλίσει πως η οικονομία της ευρωζώνης θα ξεπεράσει τη λαίλαπα της επιδημίας με όσο το δυνατόν πιο λίγες απώλειες σε όλα τα επίπεδα. 

Αποτέλεσμα της παραπάνω κίνησης αλλά και των ανακοινώσεων μέτρων στήριξης απ' όλες τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ και όχι μόνο,  είναι ο πανευρωπαϊκός EuroStoxx 600 να ενισχύεται 0,65%. 

Ανάλογη εικόνα και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όπου ο DAX 30 κινείται 1,8% υψηλότερα ενώ ράλι ανακούφισης παρουσιάζει η ιταλική αγορά με τον FTSE MIB να εμφανίζει κέρδη κοντά στο 4%. 

Αποκλιμάκωση καταγράφεται και στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρώπης.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ