ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει να βγει στις αγορές με νέο ομόλογο

Μέχρι το τέλος του 2019 αναμένεται να βγει η Ελλάδα στις αγορές με την έκδοση νέου ομολόγου καθώς θέλει να εκμεταλλευτεί τις ιστορικά χαμηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Οι ιστορικά χαμηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης δείχνει να κινητοποιεί την κυβέρνηση για την έκδοση νέου ομολόγου μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς, όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εάν πραγματοποιηθεί η έκδοση θα είναι η τέταρτη φορά, από την στιγμή που τελείωσε η Ελλάδα από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο, που βγαίνει η χώρα στις αγορές.

Σημειώνεται, ότι με τις προηγούμενες εκδόσεις η Ελλάδα έχει καλύψει τον στόχο των 7 δισ. που είχε ανακοινώσει ο ΟΔΔΗΧ για τη φετινή χρονιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ουρές... επενδυτών: Ζητούν νέα έκδοση ελληνικών ομολόγων

Εισηγήσεις από τράπεζες για νέα έκδοση τίτλων μακροχρόνιας διάρκειας, για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου χρέους, δέχεται ο ΟΔΔΗΧ, για να αξιοποιηθούν οι ιστορικά χαμηλές αποδόσεις με επαναγορά τίτλων του PSI.
ΑΓΟΡΕΣ

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης αυξήθηκαν σήμερα στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές Αυγούστου, εν μέσω αμφιβολιών για το αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει έναν νέο γύρο αγορών.
Intralot
ΑΓΟΡΕΣ

Κατά 1,55 φορές καλύφθηκε η ομολογιακή έκδοση της Intralot, στο 6% το επιτόκιο

Η Intralot ζητούσε από την αγορά μέσω της ομολογιακής έκδοσης κεφάλαια ύψους 130 εκατ. ευρώ και προσφέρθηκαν από το επενδυτικό κοινό συνολικά 201,87 εκατ. ευρώ. Στο κάτω εύρος τιμών το επιτόκιο.