Φωτο: Shutterstock

Χάνει τα κέρδη της η Ευρώπη, οριακή διακύμανση σε futures Wall Street

Σημαντική υποχώρηση των κερδών για τα ευρωπαϊκών αγορών, μετά την αρχική ισχυρά ανοδική αντίδραση, ενώ οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται στα προθεσμιακά συμβόλαια της Ν. Υόρκης.

Σημαντικό περιορισμό των κερδών τους εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το δυναμικό ξεκίνημα, με τους επενδυτές να είναι κάτι παραπάνω από προσεκτικοί στις κινήσεις τους, καθώς οι ειδήσεις από το μέτωπο του κορονοϊού παραμένουν αρνητικές. 

Η αρχικά έντονη ανοδική αντίδραση, μετά και την ανακοίνωση της αναπάντεχης ανάκαμψης του κινεζικού κλάδου μεταποίησης, περιορίζεται, μετά και την ανακοίνωση των νέων στοιχείων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ αυτή τη στιγμή έχουν μολυνθεί από τον ιό περισσότεροι από 782.000 άνθρωποι διεθνώς, ενώ 37.000 έχουν βρει τον θάνατο. Τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζουν οι ΗΠΑ (ξεπέρασαν τις 164.000), ενώ ακολουθούν Ιταλία, Ισπανία, Κίνα και Γερμανία. 

Η παραπάνω εξέλιξη φαίνεται ότι δημιουργεί, εκ νέου, συνθήκες «ήπιου πανικού» στους επενδυτές, οι οποίοι κατανοούν τις τεράστιες δυσκολίες που θα υπάρξουν για την παγκόσμια οικονομία και τις επιχειρήσεις την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας. 

Πτωτικά αν και με ήπιο τρόπο κινούνται και τα futures της Wall Street, μετά την εντυπωσιακή άνοδο της χθεσινής συνεδρίασης.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, κέρδη 0,65% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται άνω του 1,5%. Περισσότερο «επιθετική» η διόρθωση για τη γερμανική αγορά, με τον DAX 30 να εμφανίζει άνοδο 0,5% από 2,5% πριν, ενώ σε αρνητική πορεία έχει γυρίσει το γαλλικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη CAC 40 να υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,07%.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις σε Ευρώπη, αμερικανικά futures, εν αναμονή διαγγέλματος Τραμπ 

Εν αναμονή των ανακοινώσεων Τραμπ για την Κίνα, με αφορμή νομοσχέδιο του Πεκίνου που αίρει την ανεξαρτησία του Χονγκ Κονγκ, οι επενδυτές. Μεγάλες πιέσεις για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών.