ΓΔ: 1816.69 -0.97% Τζίρος: 154.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Επιστροφή σε θετική τροχιά για τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Σε θετικό πρόσημο επέστρεψαν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βάζοντας τέλος στο αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες εξαιτίας και των εξελίξεων σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι Γενικοί Δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων της Ευρώπης, αντιστρέφοντας έτσι το αρνητικό κλίμα που είχε επικρατήσει στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Μεγαλύτερη ενίσχυση στην Ζυρίχη με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο 0,97%, από κοντά και το Λονδίνο με άνοδο 0,84%.

Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση («κλείσιμο») των δεικτών δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά και την ποσοστιαία μεταβολή ως προς το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο.

Λονδίνο FTSE 100 7.351,08 +61,09 +0,84%

Παρίσι CAC 40 5.620,57 +36,77 +0,66%

Ζυρίχη SMI 10.010,71 +95,89 +0,97%

Φραγκφούρτη DAX30 12.288,54 +54,36 +0,44%

Φραγκφούρτη EuroStoxx50 3.532,18 +19,15 +0,55%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ο Τραμπ «έβαψε κόκκινη» τη Wall Street

Οι δηλώσεις του Τραμπ για τη Κίνα αλλά και η πιθανή παραπομπή του σε δίκη από τους Δημοκρατικούς επηρέασαν τη Wall Street η οποία έκλεισε με αρνητικό πρόσημο. Μεγάλες απώλειες για τον τεχνολογικό δείκτη (-1,5%). Συνεχίστηκε για έβδομη μέρα η πτώση της απόδοση του 10ετούς ομολόγου στις ΗΠΑ.
Χρηματιστήριο μετοχές οθόνη
MARKET MAKER

Η πτώση συνεχίζεται, επιλεκτικές αγορές και οι μετοχές που αντέχουν

Νέα πτώση λόγω γεωπολιτικού ρίσκου, πέντε μετοχές του 25άρη πήγαν κόντρα στο ρεύμα, εντυπωσιακή τιμή στόχος για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ελεγχόμενη πτώση για Alpha και ΟΤΕ και οι προβλέψεις για την Profile.
Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Τι κρύβει η ψυχραιμία των αγορών μπροστά στον σκληρό πόλεμο Ισραήλ - Ιράν

Μικρή άνοδος του πετρελαίου στην Ασία, παρά την κλιμάκωση του πολέμου το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν επηρεάζεται προς το παρόν η προσφορά. Χωρίς κραδασμούς οι πρώτες κινήσεις των μετοχών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Οι Magnificent Seven επιστρέφουν: Κέρδη 1,1 τρισ. μέσα σε ένα μήνα

Οι επτά κορυφαίες τεχνολογικές μετοχές της αμερικανικής αγοράς έχουν απόδοση που... ζαλίζει την τελευταία δεκαετία: 2.263%. Το 2025 είναι η χειρότερη χρονιά τους, αλλά μέσα στον Μάιο έδειξαν πάλι τη δύναμή τους.