Φώτο: Shutterstock

Με θετικό πρόσημο έχουν ξεκινήσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν αιφνιδιαστική αύξηση στις γερμανικές εξαγωγές.

Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν αιφνιδιαστική αύξηση στις γερμανικές εξαγωγές καθώς και εν μέσω εκτιμήσεων για παροχή μέτρων στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,2%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,7%, ενώ οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση κατά 0,5%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 10:15 ώρα Ελλάδας. Οι πετρελαϊκές μετοχές προσέφεραν τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών του αργού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Με άλμα άνω του 5% ο Dow Jones ξεπερνά το φράγμα των 22.000 μονάδων

Πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο την τελευταία εβδομάδα, ο Dow Jones με κέρδη άνω των 1.100 μονάδων ξεπερνάει το φράγμα των 22.000 μονάδων καθώς η εικόνα για την πανδημία του κορονοϊού γίνεται καλύτερη στην Ευρώπη.
ΑΓΟΡΕΣ

Απογειώνουν την Wall Street οι δηλώσεις Τραμπ για την πανδημία

Σε θετικούς ρυθμούς με κέρδη άνω του 4% έχει ανοίξει η Wall Street μετά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις που επικρατούν στο μέτωπο του κορονοϊού. Σε ανοδική πορεία συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που αυξάνουν τα κέρδη τους.
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται η ισχυρή άνοδος σε Ευρώπη και αμερικανικά futures

Διατηρείται η έντονη ανοδική αντίδραση τόσο τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές όσο και στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, καθώς μετά από καιρό υπάρχουν ορισμένες ενθαρρυντικές ενδείξεις από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού.