Φώτο: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Euroxx: Αναβαθμίζει στα 12 ευρώ την τιμή – στόχο για Τέρνα Ενεργειακή 

Η Τέρνα Ενεργειακή θα επιτύχει τον στόχο για τα 2 GW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ έως τα τέλη του 2022, έναντι αρχικού στόχου για το 2025. 

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής προχωρά η Euroxx, καθώς όπως αναφέρει σε έκθεσή της ο στόχος για 2GW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ θα επιτευχθεί μέχρι τα τέλη του 2020, δηλαδή πολύ νωρίτερα από τον αρχικό στόχο για το 2025. 

Η νέα τιμή – στόχος για τη μετοχή διαμορφώνεται στα 12 ευρώ από 9,2 ευρώ που ήταν πριν, χάρη και στα νέα έργα που προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκια της εταιρείας. 

Όπως αναφέρει στο report της, η ελληνική χρηματιστηριακή, μετά  την εγκατάσταση 358MW, που αφορούσαν δύο αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ, η Τέρνα Ενεργειακή έχει φτάσει ήδη σε εγκατεστημένη ισχύ 1390MW εκ των οποίων τα 1363MW είναι αιολικά, τα 18MW είναι υδροηλεκτρικά και τα 9MW φωτοβολταϊκά. 

Παράλληλα το επενδυτικό μοντέλο της Τέρνα Ενεργειακή παραμένει στέρεο ενώ και η μετοχή έχει επηρεαστεί σε χαμηλό βαθμό από το ξέσπασμα της πανδημίας «επιδεικνύοντας αμυντικές αρετές, διατηρήσιμα μερίσματα και περιορισμένο ρίσκο απωλειών». 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ