ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεράκτια αιολικά: Η καθυστέρηση 11 ετών, οι άδειες και τα επόμενα βήματα

Από το 2012 εκκρεμούσαν τα αιτήματα για έρευνες. Δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες για υπεράκτια αιολικά σταθερού πυθμένα ισχύος 600MW στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ρόλος - κλειδί για την Κομισιόν.
Terna-omilos-Kopelouzou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Τέρνα Ενεργειακή, όμιλο Κοπελούζου οι πρώτες άδειες για πιλοτικά υπεράκτια

Οι άδειες αφορούν τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται νοτίως της ακτογραμμής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και βορείως-βορειοανατολικώς της Σαμοθράκης και ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης πιλοτικών Έργων ΥΑΠ.
aporimata_Mitsotakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεξεργασία απορριμμάτων: Η Πελοπόννησος δείχνει τον δρόμο για το μέλλον

Αγώνας δρόμου για να καλυφθούν τα πολλά χαμένα χρόνια που έχουν κοστίσει δεκάδες εκατ. σε πρόστιμα από την Ε.Ε. και επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον. Χθες, εγκαινιάστηκε η μεγάλη μονάδα της Τέρνα Ενεργειακή στην Αρκαδία.
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε η επένδυση 135 εκατ. ευρώ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Αρκαδία

Μαζί με τις άλλες δύο μονάδες που ετοιμάζει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σε Λακωνία και Μεσσηνία και θα λειτουργήσουν σύντομα, η συνολική διαχείριση απορριμμάτων θα φτάνει τους 200 χιλ. τόνους ετησίως. 
Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΑΓΟΡΕΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Η μόνη ελληνική εταιρεία στον S&P Clean Energy Index

Ο S&P Clean Energy Index, αποτελείται αποκλειστικά από εταιρείες που παράγουν ή προμηθεύουν εξοπλισμό για την παραγωγή καθαρής ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά, υδροηλεκτρικά, βιομάζα και άλλες ανανεώσιμες πηγές).
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Άνοδος κόντρα στο ρεύμα, ανάκαμψη των τραπεζών και αγοραστές στην ΤΕΝΕΡΓ

Η όρεξη της εγχώριας αγοράς και ο προβληματισμός για τις περιπλοκές στη Μέση Ανατολή, η όγδοη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τις τράπεζας, το πακέτο της Εθνικής και η απάντηση Βακάκη για τις γενναιόδωρες χρηματικές διανομές.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

H αντίδραση των τραπεζών, η πίεση στα ομόλογα, η πρεμιέρα της Optima και η ΜΥΤΙΛ

Οι τραπεζικές μετοχές πάλι στο προσκήνιο, η πτώση της ΤτΕ με μεγάλο τζίρο, η στήριξη στην Optima, οι διακυμάνσεις στα ομόλογα, η διόρθωση της Mytilineos, η αντίδραση της Alumil και το κακό σερί της Quest.
Terna Energeiaki, APE, Ananeosimes Piges, Evoia, Evia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Έτοιμη να διευρύνει το αποτύπωμά της στις ΑΠΕ

Ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο έχοντας υπό κατασκευή το μεγάλο έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία με ορίζοντα υλοποίησης το 2025/26, ενώ προχωρά τις διαδικασίες για την ωρίμανση έργων διαφόρων τεχνολογιών.
MARKET MAKER

Η αντίδραση στο ΧΑ, ο φόβος για τα ξένα και το μεροκάματο στην Epsilon Net

Η ανοδική κίνηση που δεν κατέληξε σε θετικό πρόσημο για τον Δείκτη λόγω των πιέσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, το φιάσκο με τη μετοχή της Epsilon Net, το νέο χαμηλό 18 μηνών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και το deal της Latsco για την Trade Estates.