Φώτο: Shutterstock

Ήπια άνοδος και θετικό ξεκίνημα για την Wall Street

Με ήπια άνοδο ξεπέρασε τις πιέσεις της περασμένης εβδομάδας η Wall Street με τις μετοχές τεχνολογίας να εμφανίζονται ενισχυμένες.

Καθώς παραμένουν όλα ανοιχτά στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις εξελίξεις που έρχονται. Έπειτα από το αρνητικό κλείσιμο της Παρασκευής με τον Dow Jones να επηρεάζεται από τις φήμες για διαγραφή κινεζικών εταιριών από το ταμπλό, ήρθε η ανάκαμψη στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Η αμερικανική αγορά δείχνει να αποσυμπιέζεται από τις πιέσεις που ασκήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και το εμπόριο δείχνει να είναι ο νικητής της σημερινής συνεδρίασης, με τις μετοχές τεχνολογίας να εμφανίζονται ενισχυμένες καθώς η Apple έκλεισε με άνοδο 2,53% και η Microsoft σημείωσε κέρδη 0,89%.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρή άνοδο 0,36% στις 26.916,83 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε στις 7.999,34 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,75% και ο S&P500 έκλεισε στις 2.976,74 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,50%.  Η Nike είχε κέρδη1,9% ενώ σε αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Exxon Mobil με πτώση 1,1% και Pfizer με 0,7%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ισχυρή άνοδος σε UBS και Logitech

Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ανακοινώνουν μια - μια οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει στις ΗΠΑ αν ένα νομοσχέδιο θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν τις εκλογές.
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα πτώση στη Wall έφεραν ο κορονοϊός και η ασυμφωνία για τα μέτρα στήριξης

Η αδυναμία εύρεσης κοινών σημείων μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την αμερικανική οικονομία συνέχισε να ασκεί πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές.
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες άνω του 1,5% στη Wall Street προκαλούν κορονοϊός και πακέτο στήριξης

Σε αρνητική πορεία όλοι οι κλαδικοί δείκτες του S&P 500, ενώ σημαντικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στις τεχνολογικές μετοχές. Μεγάλες οι δυσκολίες για συμφωνία για το πακέτο στήριξης.