ΓΔ: 903.6 0.88% Τζίρος: 23.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:31:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Αναβάθμιση της τιμής - στόχου για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από Axia – Eurobank Equities

Υψηλή ρευστότητα, σταθερά περιουσιακά στοιχεία και δυνατότητα επίτευξης των στόχων πριν από τον αρχικό ορίζοντα που έχει τεθεί, τα βασικά χαρακτηριστικά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. 

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προχωρούν με εκθέσεις τους τόσο η Axia όσο και η Eurobank Equities, καθώς θεωρούν ότι η εταιρεία διαθέτει τη δυνατότητα να εφαρμόσει πλήρως και επιτυχημένα το business plan της για την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος. 

Η Axia τοποθετεί τη νέα τιμή – στόχο για τη μετοχή στα 12,10 ευρώ (45% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη τιμή στα 8,70 ευρώ), ενώ αναβαθμίζει τη σύσταση σε «αγορά» από «ουδέτερη» που ήταν πριν, τονίζοντας ότι παρά την κρίση που υπάρχει λόγω της πανδημίας οι επενδυτές εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για μετοχές εταιρειών που διαθέτουν σταθερά περιουσιακά στοιχεία και αυξανόμενη ρευστότητα. 

Παράλληλα το επενδυτικό πλάνο ύψους 800 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η εταιρεία είναι πλήρως εξασφαλισμένο χρηματοδοτικά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η αύξηση κατά 550 MW της συνολικής εγκατεστημένης ενέργειας της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, με αποτέλεσμα αυτή να φθάσει στα 1,9 GW στα τέλη του 2021. 

Από την πλευρά της η Eurobank Equities αναβαθμίζει την τιμή – στόχο στα 10,50 ευρώ (αύξηση 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή – στόχο στα 8,40 ευρώ), ενώ διατηρεί τη μετοχή μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της (Top Pick).

Σημειώνει ακόμη ότι οι στόχοι της εταιρείας για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνολικής ισχύος 2 GW εν λειτουργία θα καλυφθεί νωρίτερα από τον στόχο που έχει τεθεί για το 2025, με το πιθανότερο αυτή η «κάλυψη» να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του 2021. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ