Φωτο: ΑΠΕ

Μπαίνουν στον Γενικό Δείκτη Briq, Space Hellas και Flexopack

Mειώνεται η στάθμιση των ΑΒΑΞ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αυξάνεται της Lamda Development. Aπό τη Δευτέρα 22 Ιουνίου καταργείται ο Δείκτης Τιμών Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

Τρεις νέες προσθήκες, τρεις διαγραφές και τρεις μεταβολές ποσοστών στάθμισης στον Γενικό Δείκτη Τιμών ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στα αποτελέσματα της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης της σύνθεσης των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών του Χ.Α. για το διάστημα Νοέμβριος 2019 - Απρίλιος 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι νέες εισαγωγές στον Δείκτη είναι οι: Briq Properties, Space Hellas και Flexopack. Λόγω χαμηλής ρευστότητας διαγράφονται οι ΕΚΤΕΡ, BYTE COMPUTER και ΛΑΜΨΑ.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση μειώνεται η στάθμιση των ΑΒΑΞ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αυξάνεται της Lamda Development. Τέλος, από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου καταργείται ο Δείκτης Τιμών Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και MSCI οδηγούν σε σημαντικές απώλειες τον Γεν. Δείκτη

Η αγορά υποχωρεί, μετά από πέντε συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις καθώς επηρεάζεται από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, και την διαγραφή των μετοχών των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Τιτάν από τον MSCI Greece Standard.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ανοδική πορεία πάνω από τις 660 μονάδες ο ΓΔ

Θετική στροφή από την χρηματιστηριακή αγορά που δείχνει να «απορροφά» τους κραδασμούς των ρευστοποιήσεων και να βρίσκεται και πάλι σε ανοδική πορεία σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από έντονες μεταβολές.