Φώτο: Pixabay

Ο ιός ξαναχτυπά την Wall Street, περιοριστικά μέτρα σε Τέξας, Φλόριντα

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων υποχρέωσε τις αρχές σε δύο πολιτείες να λάβουν περιοριστικά μέτρα για τα μπαρ και την κατανάλωση αλκοόλ. Πάνω από 2% οι απώλειες του Dow Jones.

Σε μεγάλη πτώση οδηγούν τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σήμερα τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, το Τέξας και την Φλόριντα, μετά την αναζωπύρωση της μετάδοσης του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, σε μια ένδειξη ότι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία καθυστερούν το άνοιγμα των συνόρων στην Ευρώπη, πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι στην Κομισιόν συζητείται σενάριο απαγόρευσης και μετά την 1η Ιουλίου της εισόδου επισκεπτών προερχόμενων από τις ΗΠΑ, ενώ υπάρχει προβληματισμός για το άνοιγμα των συνόρων και με την Κίνα. Ο δείκτης Stoxx-600 έκλεισε τη συνεδρίαση σήμερα με πτώση 0,39%

Στη Νέα Υόρκη, λίγο μετά τις 8.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 2,11%, ο S&P 500 κατά 1,72% και ο Nasdaq κατά 1,55%, ενώ την Πέμτπη οι αμερικανικοί δείκτες είχαν σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως χάρη στην ανοδική κίνηση των τραπεζικών μετοχών και της Apple.

Οι φόβοι για νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις μετοχές επιβεβαιώθηκαν σήμερα, με την ανακοίνωση του κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ότι θα κλείσουν προσωρινά από τα μεσάνυκτα σήμερα όλα τα μπαρ στην πολιτεία, σε μια κίνηση που αποτελεί οπισθοδρόμηση της διαδικασίας επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στο Τέξας και δικαιολογείται από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα.

Στην Φλόριντα, οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες συνδέθηκε με τις συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού ατόμων σε μπαρ. Τον τελευταίο μήνα έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 9.000 κρούσματα στην πολιτεία της Φλόριντα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι τιμές των μετόχων έχουν αποσυνδεθεί από τα θεμελιώδη μεγέθη και υπάρχει κίνδυνος σημαντικής πτώσης, ιδιαίτερα αν υπάρξει ένα νέο κύμα περιοριστικών μέτρων λόγω αναζωπύρωσης της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για την αγορά εργασίας κινούν τη Wall Street, μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Αισιοδοξία έφερε η είδηση για δημιουργία πάνω από 2,3 εκατ. θέσεων εργασίας τον Ιούνιο στις ΗΠΑ παρά τη γενικότερη ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.