Φώτο: Shutterstock

Ο χρυσός ξαναβρίσκει τη λάμψη του: Το μεγαλύτερο ράλι από το 2016

Ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 17% φέτος, ενώ σε επίπεδο τριμήνου ενισχύεται 12% και βρίσκεται σε τροχιά για το καλύτερο τρίμηνο από τα τέλη Μαρτίου του 2016.

Στη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο από το 2016 οδεύει ο χρυσός, εν μέσω της ενίσχυσης της ζήτησης των επενδυτών για τα «ασφαλή καταφύγια» εξαιτίας της πανδημίας η οποία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. 

Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων παγκοσμίως αλλά και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, η νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει αλλά και οι γεωπολιτικές εντάσεις που προκαλεί η ψήφιση από το κινεζικό κοινοβούλιο του νόμου για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, δίνουν στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο. 

Έως τώρα φέτος, ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 17%, ενώ σε επίπεδο τριμήνου ενισχύεται 12% και βρίσκεται σε τροχιά για το καλύτερο τρίμηνο από τα τέλη Μαρτίου του 2016 και για το 7ο διαδοχικό τρίμηνο ανόδου, το μεγαλύτερο σερί από το 2011.

Σήμερα, η τιμή του χρυσού σημειώνει μικρή πτώση 0,2% στα 1.777,75 δολάρια. 

Το επίπεδο των 1.800 δολαρίων «δεν είναι μακριά και μπορεί να καταγραφεί γρήγορα», ανέφερε στο Bloomberg ο αναλυτής της Commerzbank AG, Carsten Fritsch. «Ωστόσο, υψηλότερα θα είναι πιο δύσκολα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό επταετίας ο χρυσός λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

Αφού κατέγραψε άλμα 1,5% την Παρασκευή, μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε και σήμερα την ανοδική πορεία του, αγγίζοντας τα 1.588,13 δολάρια την ουγγιά.