Φωτο: Shuttersotck

Κέρδη άνω του 1% για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα ελπιδοφόρα νέα για το υποψήφιο φάρμακο κατά του κορονοϊού από την Pfizer και την BioNTech έδωσαν θετική ώθηση στο επενδυτικό κλίμα.

Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα ελπιδοφόρα νέα για το υποψήφιο φάρμακο κατά του κορονοϊού από την Pfizer και την BioNTech έδωσαν θετική ώθηση στο επενδυτικό κλίμα. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 1,2%, με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει άνοδο άνω του 2,5%. 

Στη Γερμανία ο DAX κερδίζει 1,8%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,5%, ενώ κέρδη 0,85% σημειώνει και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει κέρδη 2,3% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 1,8%. 

Τα αμερικανικά futures ενισχύονται, έπειτα από το χθεσινό κλείσιμο - ρεκόρ του Nasdaq. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow καταγράφουν άνοδο 0,96%, του S&P 0,68%, ενώ του Nasdaq κερδίζουν 0,53%. 

Στις ΗΠΑ αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας τον Ιούνιο, με τους οικονομολόγους, σε δημοσκόπηση του Bloomberg να προβλέπουν να έχουν δημιουργηθεί πάνω από 3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας. 

Εξάλλου, τα στοιχεία της ADP έδειξαν χθες ότι πάνω από 2,3 εκατ. θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο στις ΗΠΑ

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έκλεισε στο +0,11%, στις 22.145,96 μονάδες, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύθηκε 2,13%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 2,71% και ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 1,36%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» ο Dow Jones, μεγάλη η πτώση και στις ευρωαγορές

Η ιστορική «βουτιά» του ΑΕΠ σε ΗΠΑ και Γερμανία και τα σχόλια Τραμπ για αναβολή των εκλογών, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα, προκαλούν μεγάλη πτώση στις αγορές στις δύο όχθες του Ατλαντικού.