Φώτο: Shutterstock

Προς την καλύτερη εβδομάδα του τελευταίου μήνα οι ευρωαγορές, κλειστή η Wall

Ήπιες κινήσεις την Παρασκευή, καθώς τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ και Κίνα αντισταθμίζονται από τα καθημερινά ρεκόρ στα νέα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Προς την καλύτερη εβδομάδα του τελευταίου μήνα οδεύουν οι ευρωαγορές, παρά τις ήπιες κινήσεις τους την Παρασκευή, καθώς τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ και Κίνα αντισταθμίζονται από τα καθημερινά ρεκόρ στα νέα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Κλειστή θα είναι σήμερα η Wall Street για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,08%. Στη Γερμανία ο DAX κερδίζει 0,11%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,21%, ενώ πτώση 0,28% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,6% και ο ιταλικός FTSE MIB 0,27%.

Τα τελικά μεγέθη του PMI επιβεβαίωσαν ότι η «βουτιά» στην επιχειρηματική δραστηριότητα που προκάλεσε ο κορονοϊός περιορίστηκε τον Ιούνιο, καθώς οι χώρες επανεκκίνησαν τις οικονομίες τους. Ο σύνθετος δείκτης διαμορφώθηκε στις 48,5 μονάδες τον Ιούνιο, από 31,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Οριακές μεταβολές σημειώνουν και τα αμερικανικά futures. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow υποχωρούν 0,01%, του S&P 0,02%, ενώ του Nasdaq κερδίζουν 0,15%.

Στην Ασία, οι μετοχές ενισχύθηκαν έπειτα από την ανακοίνωση του PMI, που έδειξαν για τον Ιούνιο ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας. 

Ο Nikkei έκλεισε στο +0,66%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύθηκε 2,01%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,99% και ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,8%.

Τα στοιχεία αυτά ακολούθησαν τα χθεσινά από τις ΗΠΑ για την κατάσταση της αγοράς εργασίας, όπου οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 4,8 εκατ. τον Ιούνιο, σημειώνοντας ρεκόρ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» ο Dow Jones, μεγάλη η πτώση και στις ευρωαγορές

Η ιστορική «βουτιά» του ΑΕΠ σε ΗΠΑ και Γερμανία και τα σχόλια Τραμπ για αναβολή των εκλογών, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα, προκαλούν μεγάλη πτώση στις αγορές στις δύο όχθες του Ατλαντικού.