Φωτο: Shutterstock

Οι ανησυχίες για την πανδημία έριξαν τις αγορές στην Ευρώπη

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής σχετικά με την εξάπλωση του ιού μετά τις συνεχιζόμενες ειδήσεις για αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Πτωτικά έκλεισαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα χρηματιστήρια της Ευρώπης καθώς το κλίμα ανησυχίας για την εξάπλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ επηρέασε και τις ευρωαγορές. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,78% στις 365 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,33% στις 6.157 μονάδες, ο DAX 30 σημείωσε απώλειες 0,64% στις 12.528 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι έπεσε κατά 0,84% κλείνοντας στις 5.007 μονάδες.

Τα τελικά μεγέθη του PMI της Ευρωζώνης επιβεβαίωσαν ότι η «βουτιά» στην επιχειρηματική δραστηριότητα που προκάλεσε ο κορονοϊός περιορίστηκε τον Ιούνιο, καθώς οι χώρες επανεκκίνησαν τις οικονομίες τους. Ο σύνθετος δείκτης διαμορφώθηκε στις 48,5 μονάδες τον Ιούνιο, από 31,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην Κίνα, ο PMI υπηρεσιών ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας στις 58,4 μονάδες από 55 τον Μάιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» ο Dow Jones, μεγάλη η πτώση και στις ευρωαγορές

Η ιστορική «βουτιά» του ΑΕΠ σε ΗΠΑ και Γερμανία και τα σχόλια Τραμπ για αναβολή των εκλογών, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα, προκαλούν μεγάλη πτώση στις αγορές στις δύο όχθες του Ατλαντικού.