Φώτο: Shutterstock

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

Οι μετοχές των εταιριών με έκθεση στην Κίνα κατέγραψαν άνοδο, καθώς το ράλι στις μετοχές στη Σανγκάη παρατάθηκε για 8η ημέρα εν μέσω ελπίδων για ταχύτερη ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς ο κολοσσός λογισμικού SAP άφησε να εννοηθεί ότι οι δραστηριότητές του ανακάμπτουν από το πλήγμα του κορονοϊού, ενώ η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της Κίνας βοήθησε τη Γερμανία να υπεραποδόσει.

Ο ευρύτερος ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,3% στην αρχή της συνεδρίασης.

Η μετοχή της SAP κατέγραψε άλμα 6,5% αφού ο γερμανικός όμιλος επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του για το σύνολο του έτους και ανακοίνωσε ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα βελτιώθηκε σταδιακά το δεύτερο τρίμηνο από τις επιπτώσεις του παγκόσμιου lockdown.

Η μετοχή της δανέζικης Pandora σημείωσε άνοδο 1,2% αφού αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη δεύτερου τριμήνου, λέγοντας ότι οι καταναλωτές επέστρεψαν στα καταστήματα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Οι μετοχές των εταιριών με έκθεση στην Κίνα --εξόρυξης, προϊόντων πολυτελείας και αυτοκινητοβιομηχανιών-- κατέγραψαν άνοδο, καθώς το ράλι στις μετοχές στη Σανγκάη παρατάθηκε για όγδοη ημέρα εν μέσω ελπίδων για ταχύτερη ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη κατέγραφε υπεραπόδοση έναντι άλλων ευρωπαϊκών αγορών με άνοδο 0,9% καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι οι γερμανικές εξαγωγές ανέκαμψαν τον Μάιο, μετά την άρση των μέτρων του lockdown.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στην Ευρώπη, με το βλέμμα σε Airbus και TUI

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι διατηρούν αμετάβλητους τους δασμούς στην Airbus και σε μια σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων πλήττει την επενδυτική διάθεση, ενώ οι διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για τη στήριξη της οικονομίας δεν εμφανίζουν πρόοδο. 
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι άνω του 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε συνέχεια της χθεσινής ισχυρής ανόδου της Wall Street, οι ελπίδες για μια σταθεροποίηση της μετάδοσης της πανδημίας αλλά και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας δημιουργούν αισιοδοξία.