ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: PIxabay

Πάνω από τα 10.000 δολάρια το Bitcoin

Για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου, καθώς τις τελευταίες 7 ημέρες έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 11%, σε αντίθεση με τους δείκτες της Wall Street (με τους οποίους κινούνται παράλληλα συνήθως).

Πάνω από τα 10.000 δολάρια, για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου, ανήλθε το Bitcoin. Το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματεύεται με άνοδο 2,5% στα 10.196,27 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Coindesk.

Τελευταία φορά που είχε ξεπεράσει τα 10.000 δολάρια το Bitcoin ήταν στις 3 Ιουνίου, και από τότε σταδιακά υποχωρούσε. Ωστόσο, τις τελευταίες 7 ημέρες έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 11%, σε αντίθεση με τους δείκτες της Wall Street (με τους οποίους κινούνται παράλληλα συνήθως).

Παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές αποκαλείται «ψηφιακός χρυσός», το Bitcoin τείνει να διαπραγματεύεται πιο κοντά στις αγορές μετοχών τα τελευταία χρόνια και είναι γνωστό για την τεράστια αστάθειά του.

«Δεν έχουμε ακόμη σπάσει το επίπεδο των 10.500 δολαρίων, αν συμβεί αυτό, το Bitcoin πιθανότατα φτάνει στις 15.000. Όλα τα σημάδια δείχνουν προς τα εκεί», υποστήριξε στο cnbc αναλυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Luno

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» το Bitcoin μετά το νέο κινέζικο «μπλόκο» στην εξόρυξη

Την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν διέταξαν την παύση της εξόρυξης του Bitcoin, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Global Times, υπάρχει η εκτίμηση ότι περισσότερο από το 90% των έργων εξόρυξης θα σταματήσουν.
Bitcoin, Kriptonomismata
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης το Bitcoin με ώθηση από... Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα η οποία υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα, καθώς εγκρίθηκε σχετικό νομοσχέδιο. Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα.