Φωτο: Shutterstock

Σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τις ανησυχίες

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται στο ξεκίνημα των συναλλαγών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά το γεγονός οτι εντείνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Θετικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με μικρές μεταβολές στο ξεκίνημα των συναλλαγών παρά το γεγονός οτι κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ενόψει των κρίσιμων εμπορικών διαπραγματεύσεων, με το κλίμα στην αγορά να επηρεάζεται και από την περαιτέρω αβεβαιότητα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η κίνηση της Ουάσινγκτον να επιβάλει περιορισμούς στις αμερικανικές βίζες για Κινέζους αξιωματούχους αργά χθες επέτεινε τις ανησυχίες αφού προστέθηκαν περισσότερες κινεζικές εταιρίες στην αμερικανική ‘μαύρη λίστα’ για το εμπόριο, καθιστώντας τους επενδυτές δύσπιστους για μια γρήγορη επίλυση του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου αναμένεται να επαναληφθούν αύριο.

Ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,39% στις 7.170 μονάδες καθώς οι μετοχές των εξαγωγικών εταιριών επωφελήθηκαν από την υποχώρηση της στερλίνας. Η αδυναμία της στερλίνας συνδέεται με τις αναφορές ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κοντά στην κατάρρευση χωρίς μια συμφωνία εξόδου., στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει μικρή άνοδο 0,30% στις 5.473,24 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,49% στις 12.028 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στην Ευρώπη, με το βλέμμα σε Airbus και TUI

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι διατηρούν αμετάβλητους τους δασμούς στην Airbus και σε μια σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων πλήττει την επενδυτική διάθεση, ενώ οι διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για τη στήριξη της οικονομίας δεν εμφανίζουν πρόοδο. 
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι άνω του 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε συνέχεια της χθεσινής ισχυρής ανόδου της Wall Street, οι ελπίδες για μια σταθεροποίηση της μετάδοσης της πανδημίας αλλά και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας δημιουργούν αισιοδοξία.