Φώτο: Shutterstock

Σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η βελτίωση των στοιχείων για την κινεζική μεταποίηση ενισχύει τις γερμανικές μετοχές, με την προειδοποίηση της HSBC για την αύξηση των «κόκκινων δανείων» να ρίχνει τον τραπεζικό δείκτη.

Ανεβασμένες εμφανίζονται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις γερμανικές μετοχές να υπεραποδίδουν χάρη στα βελτιωμένα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα, αλλά η προειδοποίηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας HSBC για την αύξηση των ‘κόκκινων’ δανείων οδήγησε σε πτώση τις τραπεζικές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,49% στις 11:28 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών τεχνολογίας, κατασκευής αυτοκινήτων και πετρελαίου και αερίου να ηγούνται της ανόδου.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,26% ύστερα από τη δημοσιοποίηση έρευνας που έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και σχεδόν μια δεκαετία καθώς βελτιώθηκε η εγχώρια ζήτηση.

Ωστόσο, τα κέρδη ήταν περιορισμένα, καθώς οι αμερικανικοί βουλευτές εμφανίζονται μοιρασμένοι αναφορικά με ένα ακόμα πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, ενώ διατηρούνται οι ανησυχίες για νέους αυστηρότερους περιορισμούς στην Ευρώπη καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19. Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις καθώς η μετοχή της HSBC κατέγραψε πτώση 4,4% .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ