ΓΔ: 2133.13 3.30% Τζίρος: 135.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:26:42
Φώτο: Pixabay

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,6%, έπειτα από κέρδη 2% την προηγούμενη εβδομάδα, και ο τραπεζικός κλάδος κατά 1,9%, εν μέσω της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. 

Μικτά τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,6%, έπειτα από κέρδη 2% την προηγούμενη εβδομάδα, και τον τραπεζικό κλάδο κατά 1,9%, εν μέσω της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε προεδρικά διατάγματα για την απαγόρευση της χρήσης των εφαρμογών WeChat και TikTok στις ΗΠΑ, από τα μέσα του επόμενου μήνα. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νέο γύρο κυρώσεων σε 11 αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, για τον ρόλο της στην «εφαρμογή των πολιτικών του Πεκίνου για καταστολή της ελευθερίας και των δημοκρατικών διαδικασιών». 

Από την πλευρά της η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί κυρώσεις σε 11 αξιωματούχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των γερουσιαστών Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ. 

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,12%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,35%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,29%. Ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο +0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στο +0,68%. 

Στη Wall Street, τα futures του Dow Jones ενισχύονται 0,33%, του S&P 500 0,11%, ενώ του Nasdaq κινούνται πτωτικά 0,08%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα στο ΧΑ με ώθηση από MSCI και διεθνές κλίμα, στο επίκεντρο οι τράπεζες

Ισχυρή άνοδο 3,45% καταγράφει το ΧΑ με τον ΓΔ να διαμορφώνεται στις 2.136,75 μονάδες, και τις τράπεζες στο προσκήνιο υπεραποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών αγορών. Ώθηση από την αναβάθμιση της MSCI και το θετικό διεθνές κλίμα.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ΧΑ που ενισχύεται κατά 1,82% στις 2.043,41 μονάδες υπεραποδίδοντας των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση στο άνοιγμα λόγω Μέσης Ανατολής

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη των συναλλαγών, με τον STOXX 600 να καταγράφει απώλειες 0,2%, καθώς οι αγορές ανησυχούν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια ανάπτυξη. Οι μετοχές ΜΜΕ υποχώρησαν 1,4%.