ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Pixabay

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,6%, έπειτα από κέρδη 2% την προηγούμενη εβδομάδα, και ο τραπεζικός κλάδος κατά 1,9%, εν μέσω της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. 

Μικτά τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,6%, έπειτα από κέρδη 2% την προηγούμενη εβδομάδα, και τον τραπεζικό κλάδο κατά 1,9%, εν μέσω της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε προεδρικά διατάγματα για την απαγόρευση της χρήσης των εφαρμογών WeChat και TikTok στις ΗΠΑ, από τα μέσα του επόμενου μήνα. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νέο γύρο κυρώσεων σε 11 αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, για τον ρόλο της στην «εφαρμογή των πολιτικών του Πεκίνου για καταστολή της ελευθερίας και των δημοκρατικών διαδικασιών». 

Από την πλευρά της η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί κυρώσεις σε 11 αξιωματούχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των γερουσιαστών Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ. 

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,12%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,35%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,29%. Ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο +0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στο +0,68%. 

Στη Wall Street, τα futures του Dow Jones ενισχύονται 0,33%, του S&P 500 0,11%, ενώ του Nasdaq κινούνται πτωτικά 0,08%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Με το βλέμμα στη Μ. Ανατολή και την τεχνολογία

Οι ισχυρές επιδόσεις της Micron αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα κρίσιμα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Τεχνολογία και Μέση Ανατολή στο επενδυτικό επίκεντρο

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής μετά το sell-off στις τεχνολογικές μετοχές, με τα αποτελέσματα της Micron μετά το κλείσιμο της Wall Street και τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν να βρίσκονται στο επίκεντρο.