ΓΔ: 2645.64 -1.51% Τζίρος: 166.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:37:38
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Ανάμεικτα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η ενίσχυση των εταιριών προϊόντων πολυτελείας οδήγησε σε μικρή άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Η ενίσχυση των εταιριών προϊόντων πολυτελείας οδήγησε σε μικρή άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ωστόσο διατηρείται η νευρικότητα στην αγορά ενόψει των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να δώσουν τέλος στον μεταξύ τους 15μηνο εμπορικό πόλεμο που έχει πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει οριακή πτώση 0,19%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού σημειώνει μικρή άνοδο 0,20%, με τις γαλλικές μετοχές να ενισχύονται από το άλμα σχεδόν κατά 5% των μετοχών της LVMH, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρία της Louis Vuitton ανακοίνωσε καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο. Οι μετοχές των ανταγωνιστικών της εταιριών, των Kering –στην οποία ανήκει η Gucci- Burberry, Christian Dior και Moncler σημείωσαν άλμα μεταξύ 1,1% και 4,6%.

Στο μεταξύ, ο γερμανικός δείκτης DAX που επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο εμπόριο σημειώνοντας πτώση 0,04% καθώς ο αντίκτυπος από τον εμπορικό πόλεμο γίνεται εμφανής στα οικονομικά στοιχεία. Η τελευταία έκθεση από τη Γερμανία έδειξε ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η βουτιά του μεταποιητικού τομέα οδηγεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο ΧΑ με πιέσεις στις τράπεζες – Αρνητικό και στις ευρωαγορές το κλίμα

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,50%. Πιέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω πετρελαίου και ομολόγων.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπια άνοδος μετά τις ισχυρές απώλειες – Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις δύο πτωτικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη στο +0,55%, ενώ μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων σε Ισπανία και Γαλλία.
Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το ΧΑ μετά το ανοδικό εξάμηνο - Πτώση και στην Ευρώπη

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2,05%. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.