Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Ανάμεικτα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η ενίσχυση των εταιριών προϊόντων πολυτελείας οδήγησε σε μικρή άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Η ενίσχυση των εταιριών προϊόντων πολυτελείας οδήγησε σε μικρή άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ωστόσο διατηρείται η νευρικότητα στην αγορά ενόψει των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να δώσουν τέλος στον μεταξύ τους 15μηνο εμπορικό πόλεμο που έχει πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει οριακή πτώση 0,19%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού σημειώνει μικρή άνοδο 0,20%, με τις γαλλικές μετοχές να ενισχύονται από το άλμα σχεδόν κατά 5% των μετοχών της LVMH, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρία της Louis Vuitton ανακοίνωσε καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο. Οι μετοχές των ανταγωνιστικών της εταιριών, των Kering –στην οποία ανήκει η Gucci- Burberry, Christian Dior και Moncler σημείωσαν άλμα μεταξύ 1,1% και 4,6%.

Στο μεταξύ, ο γερμανικός δείκτης DAX που επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο εμπόριο σημειώνοντας πτώση 0,04% καθώς ο αντίκτυπος από τον εμπορικό πόλεμο γίνεται εμφανής στα οικονομικά στοιχεία. Η τελευταία έκθεση από τη Γερμανία έδειξε ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η βουτιά του μεταποιητικού τομέα οδηγεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι άνω του 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε συνέχεια της χθεσινής ισχυρής ανόδου της Wall Street, οι ελπίδες για μια σταθεροποίηση της μετάδοσης της πανδημίας αλλά και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας δημιουργούν αισιοδοξία.