ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Ανάμεικτα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η ενίσχυση των εταιριών προϊόντων πολυτελείας οδήγησε σε μικρή άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Η ενίσχυση των εταιριών προϊόντων πολυτελείας οδήγησε σε μικρή άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ωστόσο διατηρείται η νευρικότητα στην αγορά ενόψει των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να δώσουν τέλος στον μεταξύ τους 15μηνο εμπορικό πόλεμο που έχει πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει οριακή πτώση 0,19%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού σημειώνει μικρή άνοδο 0,20%, με τις γαλλικές μετοχές να ενισχύονται από το άλμα σχεδόν κατά 5% των μετοχών της LVMH, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρία της Louis Vuitton ανακοίνωσε καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο. Οι μετοχές των ανταγωνιστικών της εταιριών, των Kering –στην οποία ανήκει η Gucci- Burberry, Christian Dior και Moncler σημείωσαν άλμα μεταξύ 1,1% και 4,6%.

Στο μεταξύ, ο γερμανικός δείκτης DAX που επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο εμπόριο σημειώνοντας πτώση 0,04% καθώς ο αντίκτυπος από τον εμπορικό πόλεμο γίνεται εμφανής στα οικονομικά στοιχεία. Η τελευταία έκθεση από τη Γερμανία έδειξε ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η βουτιά του μεταποιητικού τομέα οδηγεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης εκ νέου βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές

Παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τη διολίσθησή της σε ύφεση το 2023, ενώ οι επενδυτές περιμένουν την επόμενη εβδομάδα και τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακές μεταβολές για την Ευρώπη εν αναμονή μακροοικονομικών δεδομένων

Οι συνεδριάσεις των ΕΚΤ και Fed την επόμενη εβδομάδα κρατούν τους επενδυτές σε αναμονή, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να εμφανίζουν περιορισμένες διακυμάνσεις. Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο.