ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η αυξημένη αισιοδοξία σχετικά με τις συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας δίνουν ώθηση στο ξεκίνημα των συνεδρίασεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών χάρη στην ενίσχυση των μετοχών της SAP ενώ στήριξη στις αγορές προσέφεραν και οι αισιόδοξες δηλώσεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,5% και ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,85%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,3% καθώς οι μετοχές των εξαγωγικών εταιριών δέχθηκαν πλήγμα από την ενίσχυση της στερλίνας, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού σημειώνει οριακή άνοδο 0,17%.

Η μετοχή της γερμανικής SAP κατέγραψε άλμα 7,4% αφού η εταιρία λογισμικού προδημοσίευσε θετικά στοιχεία για τα αποτελέσματα του τρίτου τρίμηνου και ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της θα αποχωρήσει ύστερα από δεκαετή θητεία. Η ενίσχυση της μετοχής της οδήγησε τον τεχνολογικό κλάδο σε άνοδο κατά 2,5%, αγγίζοντας υψηλό διμήνου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα σήμερα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας με στόχο να επιλυθεί ο μεταξύ τους εμπορικός πόλεμος. Οι επικεφαλής διαπραγματευτές των δύο πλευρών εξέφρασαν αισιοδοξία ύστερα από τις χθεσινές συνομιλίες, ενισχύοντας τις ελπίδες για καθυστέρηση στην προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα αύξηση των αμερικανικών δασμών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες και το ευρωπαϊκό κλίμα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη θετική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.357,79 μονάδες, με συναλλαγές 22,95 εκατ. ευρώ.