Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές, επανέρχονται οι ελπίδες για το εμβόλιο

Η επανέναρξη των κλινικών δοκιμών της AstraZeneca ενίσχυσε τις αγορές και αναπτέρωσε τις ελπίδες την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Με ανοδικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς επανήλθαν οι ελπίδες για τη δημιουργίας ενός εμβοίου κατά του κορονοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει άνω του 1%.

Ο DAX στη Γερμανία σημειώνει άνοδο 0,4%, ο CAC 40 στη Γαλλία 0,65%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,28%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,52%, ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται στο +0,2%.

Η ανακοίνωση για την επανέναρξη της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών της AstraZeneca για το υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενίσχυσε τις αγορές και αναπτέρωσε τις ελπίδες την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Οι κλινικές δοκιμές της AstraZeneca είχαν διακοπεί προσωρινά την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους ασφαλείας, καθώς ένας από τους συμμετέχοντες εμφάνισε μια ασθένεια. Η φαρμακευτική εταιρεία πήρε την έγκριση και ξεκίνησε εκ νέου τις δοκιμές στη Βρετανία, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ασθένεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ