Φωτο: Shutterstock

Κέρδη για Wall Street με στήριξη από τον τεχνολογικό κλάδο 

Οι τεχνολογικοί τίτλοι ήταν εκ νέου οι θετικοί πρωταγωνιστές για την αμερικανική αγορά, με την Tesla να εντυπωσιάζει καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν το 12%. 

Ανάκαμψη για τις αμερικανικές μετοχές μετά από μία πληθώρα συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων αλλά και επικράτηση αισιοδοξίας για την εύρεση ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 328 μονάδες ή 1,18%, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 1,26% και τον Nasdaq να κινείται 1,72% υψηλότερα. 

Εντυπωσιακά κέρδη που ξεπέρασαν το 12% για τη μετοχή της Tesla, η οποία, όμως, συνεχίζει να εμφανίζει απώλειες 15% από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς δεν κατόρθωσε να «εισαχθεί» στον δείκτη S&P 500, κάτι το οποίο είχαν, σχεδόν, προεξοφλήσει οι επενδυτές. 

Τα κέρδη για την τεχνολογία κατέφθασαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι προχωρά στην εξαγορά της Arm Holdings από τη SoftBank έναντι του ποσού των 40 δισ. δολαρίων, μία εξαγορά την οποία θα χρηματοδοτήσει και με έκδοση μετοχών. Η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 5,7%. Την ίδια ώρα η Oracle φαίνεται πως επικρατεί τελικά στην απόκτηση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της TikTok, καθώς η ByteDance απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της Microsoft. Η μετοχή της Oracle είχε άνοδο 4,3%.

Εκτός τεχνολογίας, η Gilead ανακοίνωσε  ότι θα αποκτήσει την εταιρεία Immunomedics για να επεκτείνει τις θεραπείες για τον καρκίνο για 21 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της Immunomedics διπλασιάστηκαν. Το ETF iShares Nasdaq Biotechnology σημείωσε άνοδο άνω του 5%.

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε επίσης από σημάδια προόδου για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς η AstraZeneca ανακοίνωσε την επανεκκίνηση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών οι οποίες είχαν διακοπεί, προσωρινά, για λόγους ασφαλείας. Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε την Κυριακή ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να διανεμηθεί στις ΗΠΑ πριν από το τέλος του έτους.

«Η σημερινή πορεία οφείλεται στην ανανεωμένη ελπίδα για ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities "Αυτό δίνει στην αγορά μια ακτίνα ελπίδας. Ο Σεπτέμβριος (σ.σ.: ως ένας μήνα που «παραδοσιακά» οι αγορές κινούνται σε πορεία διόρθωσης) έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στη φήμη του, αλλά νομίζω ότι αντιστρέφεται και πάλι», προσέθεσε.

Και οι 11 κλαδικοί δείκτες S&P 500, εμφάνισαν κέρδη με Real Estate και τεχνολογία να ενισχύονται άνω του 2%. Συνολικά οι επτά εκ των 11 κλαδικών δεικτών εμφάνισαν άνοδο που ξεπέρασε το 1%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ