ΓΔ: 2125.12 2.91% Τζίρος: 52.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:56:42
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή της Fed, πτώση σε Βρετανία

Απώλειες καταγράφει ο FTSE στο Λονδίνο, εν μέσω ανησυχιών για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία και καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε χαμηλό 5ετίας.

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed αργότερα σήμερα και έπειτα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας. 

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στη νομισματική της πολιτική, ωστόσο οι επενδυτές αναμένουν κάπως πιο αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις αλλά και την εκ νέου δέσμευση να διατηρηθούν τα επιτόκια χαμηλά για όσο διάστημα χρειαστεί. Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση, έπειτα από την τροποποίηση της πολιτικής σχετικά με τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,17%. Ο DAX στη Γερμανία ενισχύεται 0,17%, ο CAC 40 στη Γαλλία 0,18%, ενώ αντίθετα ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,14%, εν μέσω ανησυχιών για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. 

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,17%, ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται στο +0,16%.

Τα futures του Dow ενισχύονται 0,2%, του S&P 500 0,23%, ενώ του Nasdaq 0,33%. 

Στα επιχειρηματικά νέα, η Inditex, μητρικής της αλυσίδας Zara, επέστρεψε σε κερδοφορία και σημείωσε άνοδο 74% στις διαδικτυακές πωλήσεις πρώτου εξαμήνου, με τη μετοχή της να ενισχύεται έως και 6%. 

Στη Βρετανία, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε χαμηλό 5ετίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ΧΑ που ενισχύεται κατά 1,82% στις 2.043,41 μονάδες υπεραποδίδοντας των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση στο άνοιγμα λόγω Μέσης Ανατολής

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη των συναλλαγών, με τον STOXX 600 να καταγράφει απώλειες 0,2%, καθώς οι αγορές ανησυχούν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια ανάπτυξη. Οι μετοχές ΜΜΕ υποχώρησαν 1,4%.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σε πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί, παρά την αρχική άνοδο, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές λόγω αβεβαιότητας για διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν. Ο Γενικός Δείκτης χάνει 0,34%, στις 2.051,02 μονάδες, με συναλλαγές 180,57 εκατ. ευρώ.