Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή της Fed, πτώση σε Βρετανία

Απώλειες καταγράφει ο FTSE στο Λονδίνο, εν μέσω ανησυχιών για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία και καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε χαμηλό 5ετίας.

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed αργότερα σήμερα και έπειτα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας. 

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στη νομισματική της πολιτική, ωστόσο οι επενδυτές αναμένουν κάπως πιο αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις αλλά και την εκ νέου δέσμευση να διατηρηθούν τα επιτόκια χαμηλά για όσο διάστημα χρειαστεί. Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση, έπειτα από την τροποποίηση της πολιτικής σχετικά με τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,17%. Ο DAX στη Γερμανία ενισχύεται 0,17%, ο CAC 40 στη Γαλλία 0,18%, ενώ αντίθετα ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,14%, εν μέσω ανησυχιών για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. 

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,17%, ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται στο +0,16%.

Τα futures του Dow ενισχύονται 0,2%, του S&P 500 0,23%, ενώ του Nasdaq 0,33%. 

Στα επιχειρηματικά νέα, η Inditex, μητρικής της αλυσίδας Zara, επέστρεψε σε κερδοφορία και σημείωσε άνοδο 74% στις διαδικτυακές πωλήσεις πρώτου εξαμήνου, με τη μετοχή της να ενισχύεται έως και 6%. 

Στη Βρετανία, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε χαμηλό 5ετίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ