Φωτο: Shutterstock

Η τεχνολογία «βούλιαξε» τη Wall Street, στο -3,1% ο Nasdaq

Απώλειες σχεδόν 2% για Dow Jones και 2,8% για S&P 500, με τις μετοχές των Apple, Amazon και Netflix να υποχωρούν άνω του 4%. Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Tesla, με υποχώρηση στο 10,3%.

Αντιμέτωπη με μία ακόμη συνεδρίαση στην οποία επικράτησαν οι αθρόες ρευστοποιήσεις τεχνολογικών μετοχών βρέθηκε η Wall Street, με τη χθεσινή ανάσα να αποδεικνύεται πρόσκαιρη και τους πωλητές να επιστρέφουν 

Απώλειες 525 μονάδων ή 1,9% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να υποχωρεί 2,8% και τον Nasdaq να εμφανίζει απώλειες που της τάξης του 3,1%. 

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι μετοχές των Apple και Amazon, με απώλειες που ξεπέρασαν το 4%, με τον τίτλο του Facebook να υποχωρεί 2,4%, την Alphabet να αποδυναμώνεται 3,5%, τη Microsoft 3,1%, ενώ στο -4% βρέθηκε και το Netflix. Σε τροχιά ισοπέδωσης η μετοχή της Tesla, με πτώση 10,3% μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις για την παραγωγή της εταιρείας από τον επικεφαλής της Έλον Μασκ. 

Λαμπερή αλλά μοναχική εξαίρεση στη γενικότερη πτώση της Wall Street αποτέλεσε η μετοχή της Nike, η οποία ενισχύθηκε 10% μετά την ανακοίνωση ότι οι online πωλήσεις της εκτοξεύθηκαν κατά 80% στο δ’ τρίμηνο του έτους χρήσης 2019-2020, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο.

Μετά και τη σημερινή κάτι παραπάνω από αρνητική πορεία ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 5,9% από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με τον S&P 500 να υποχωρεί 7,4% και τον Nasdaq να βρίσκεται 9,7% χαμηλότερα. Την ίδια ώρα οι μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet και Microsoft έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον 10% στο ίδιο διάστημα. 

«Η στροφή από τις τεχνολογικές μετοχές σε τίτλους κλάδων που ακολουθούν περισσότερο τον κύκλο της οικονομίας έχει ενταθεί τον Σεπτέμβριο. Ο Σεπτέμβριος είναι κατά παράδοση ένας δύσκολος μήνας και ο φετινός το αποδεικνύει», υπογραμμίζει στο CNBC, ο Art Hogan, αναλυτής της National Securities.

Οι επενδυτές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μία σειρά «πονοκεφάλων» με σημαντικότερο εξ αυτών τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ανά την υφήλιο, ενώ έντονες ανησυχίες προκαλεί και η αδυναμία Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών να συμφωνήσουν στην κατάρτιση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ανέβασαν τη Wall Street οι ελπίδες για νέο πακέτο στήριξης

Οι αναταράξεις από την «βουτιά» της Intel ξεπεράστηκαν με τον Nasdaq να κλείνει με άνοδο 0,37%. Αν και ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για το πότε θα δοθεί.