Φώτο: Shutterstock

Ράλι στη Wall Street εν αναμονή νέου πακέτου στήριξης

Πάνω από 400 μονάδες η άνοδος για τον Dow Jones μετά την αναφορά Πελόζι σε πιθανό νέο πακέτο βοήθειας στην αμερικανική οικονομία. Σε ανοδική πορεία ο χρυσός και το πετρέλαιο.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο με τους χρηματοοικονομικούς και βιομηχανικούς κλάδους να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, αφού η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι δήλωσε ότι μία νέα συμφωνία για περισσότερη κρατική στήριξη στην οικονομία είναι ακόμη στο τραπέζι.

O Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,51% ή 409 μονάδες στις 27.584, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,61% στις 3.351 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,87% στις 11.117 μονάδες.

Οι βιομηχανικοί και χρηματοοικονομικοί κλάδοι αυξήθηκαν περισσότερο από 2%, με τους τελευταίους να ενισχύονται από τις τραπεζικές μετοχές, καθώς οι νέες ελπίδες για μέτρα στήριξης αύξησαν τις προσδοκίες για ανάκαμψη. Η JPMorgan Chase, η Citigroup και η Bank of America κέρδισαν περισσότερο από 3%.

Η τιμή του πετρελαίου WTI κατέγραψε άνοδο 0,9% στα 40,60 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,9% στα 1.882 δολ./ουγκιά.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,66%. Το δολάριο κατέγραψε πτώση 0,3% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1669 δολ. από 1,1632 την Παρασκευή.

Η ελπίδα για περαιτέρω τόνωση από το Κογκρέσο έρχεται μετά τη δήλωση της Πέλοσι την Κυριακή, σύμφωνα με την οποία οι Δημοκρατικοί θα προχωρήσουν με ένα μικρότερο πακέτο βοήθειας ύψους 2,4 τρισ. δολαρίων που θα μπορούσε να τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα. Το φορολογικό πακέτο θα περιλαμβάνει παροχές ανεργίας, άμεσες πληρωμές σε νοικοκυριά και δάνεια μικρών επιχειρήσεων, καθώς και ενίσχυση για αεροπορικές εταιρείες.

Οι αεροπορικές εταιρείες σημείωσαν ραγδαία άνοδο, με τις Delta Air Lines και United Airlines, να αυξάνονται περισσότερο από 6%. Η United Airlines έλαβε επίσης ώθηση αφού ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι συμφώνησαν να μειώσουν το ωράριο εργασίας τους τον Οκτώβριο.

Η τεχνολογία εν τω μεταξύ, ώθησε την ευρύτερη αγορά υψηλότερα. Apple και Microsoft, Alphabet, Amazon.com και Facebook, μετοχές που συνολικά αποτελούν το ένα τέταρτο του S&P 500, κινήθηκαν ανοδικά.

Σε άλλες ειδήσεις, η Uber Technologies έλαβε μια νέα άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο αφού κέρδισε την έφεσή της εναντίον της αρχής μεταφορών του Λονδίνου, Transport for London, στέλνοντας τις μετοχές της σχεδόν 4% υψηλότερα.

Οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων και η απογοήτευση για την καθυστέρηση στην έγκριση νέων μέτρων στήριξης έχουν οδηγήσει σε αύξηση της αστάθειας της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες και οι αναλυτές αναμένουν ότι η αγορά θα παραμείνει ασταθής έως και τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ