ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Pixabay

Δυναμικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ανήλθαν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να παρουσιάζονται αισιόδοξοι μετά τις ελπίδες για συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ανήλθαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι αγορές αντέδρασαν θετικά τα σχόλια του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ότι είναι ακόμα δυνατή αυτή την εβδομάδα μια συμφωνία με τη Βρετανία για τους όρους του διαζυγίου τους.

Στις 10:09 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,6%, με κάποιες βρετανικές τράπεζες να ηγούνται της ανόδου.

Ο βρετανικός δείκτης των εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250 ενισχύθηκε κατά 0,8%, ενώ ο δείκτης ISEQ του Δουβλίνου ενισχύθηκε κατά 1,5%.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες και το ευρωπαϊκό κλίμα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη θετική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.357,79 μονάδες, με συναλλαγές 22,95 εκατ. ευρώ.