Φώτο: Shutterstock

Επιφυλακτικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit φέρνει «μουδιασμένο» ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας της επιφυλακτικότητας των επενδυτών.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την αβεβαιότητα για την έκβαση των συνομιλιών για το Brexit να δημιουργεί επιφυλακτικότητα στους επενδυτές.

Στις 10:10 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1% αφού έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2018.

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα επαναληφθούν στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί μετά τις "εποικοδομητικές" διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσε σήμερα Βρετανός εκπρόσωπος.

Οι βρετανικές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσαν πτώση 0,2% αφού σημείωσαν πρόσκαιρα άνοδο εν μέσω ελπίδων για μια συμφωνία για το Brexit.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουτιά» στις ευρωπαϊκές αγορές υπό τους φόβους για την πανδημία

Οι φόβοι για την πανδημία του κορονοϊού και ένα δεύτερο κύμα ενισχύονται, ενώ τα στοιχεία για την ανάπτυξη και την απασχόληση το δεύτερο τρίμηνο στην Ευρωζώνη επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα.
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή πτώση στην Ευρώπη, εν αναμονή του ΑΕΠ της Ευρωζώνης

Η προσοχή είναι στραμμένη στην πανδημία του κορονοϊού και στα στοιχεία για την ανάπτυξη, την απασχόληση και το εμπορικό ισοζύγιο για το δεύτερο τρίμηνο στην Ευρωζώνη που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat.
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στην Ευρώπη, με το βλέμμα σε Airbus και TUI

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι διατηρούν αμετάβλητους τους δασμούς στην Airbus και σε μια σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων πλήττει την επενδυτική διάθεση, ενώ οι διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για τη στήριξη της οικονομίας δεν εμφανίζουν πρόοδο.