ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Renault, Brexit και Κίνα φέρνουν πτώση στις αγορές της Ευρώπης

«Παγωμένο» είναι το ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να σημειώνουν πτώση. Renault, Brexit και κινεζική οικονομία οι βασικοί «υπεύθυνοι» για την ανησυχία των επενδυτών.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, λόγω των αυτοκινητοβιομηχανιών ύστερα από την προειδοποίηση της Renault για τις πωλήσεις της ενώ η συρρίκνωση της κινεζικής οικονομίας επέτεινε τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στις 10:05 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%.

Οι μετοχές των εταιριών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων οχημάτων σημείωσαν πτώση 2% αφού η γαλλική Renault αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα και κέρδη της. Η μετοχή της Renault σημείωσε βουτιά 10% και οδεύει προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της τα τελευταία τρία και πλέον έτη ενώ παρέσυρε τις μετοχές στο Παρίσι σε πτώση κατά 0,6%.

Το κλίμα επιβάρυνε και η αβεβαιότητα για το εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα καταφέρει να εξασφαλίσει αύριο την έγκριση του Κοινοβουλίου για τη νέα συμφωνία για το Brexit.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ