ΓΔ: 2654.69 -1.17% Τζίρος: 137.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:48:38
Φώτο: Shutterstock

Renault, Brexit και Κίνα φέρνουν πτώση στις αγορές της Ευρώπης

«Παγωμένο» είναι το ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να σημειώνουν πτώση. Renault, Brexit και κινεζική οικονομία οι βασικοί «υπεύθυνοι» για την ανησυχία των επενδυτών.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, λόγω των αυτοκινητοβιομηχανιών ύστερα από την προειδοποίηση της Renault για τις πωλήσεις της ενώ η συρρίκνωση της κινεζικής οικονομίας επέτεινε τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στις 10:05 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%.

Οι μετοχές των εταιριών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων οχημάτων σημείωσαν πτώση 2% αφού η γαλλική Renault αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα και κέρδη της. Η μετοχή της Renault σημείωσε βουτιά 10% και οδεύει προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της τα τελευταία τρία και πλέον έτη ενώ παρέσυρε τις μετοχές στο Παρίσι σε πτώση κατά 0,6%.

Το κλίμα επιβάρυνε και η αβεβαιότητα για το εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα καταφέρει να εξασφαλίσει αύριο την έγκριση του Κοινοβουλίου για τη νέα συμφωνία για το Brexit.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο ΧΑ με πιέσεις στις τράπεζες – Αρνητικό και στις ευρωαγορές το κλίμα

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,50%. Πιέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω πετρελαίου και ομολόγων.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπια άνοδος μετά τις ισχυρές απώλειες – Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις δύο πτωτικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη στο +0,55%, ενώ μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων σε Ισπανία και Γαλλία.
Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το ΧΑ μετά το ανοδικό εξάμηνο - Πτώση και στην Ευρώπη

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2,05%. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.