ΓΔ: 876.35 0.74% Τζίρος: 44.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bitcoin
Φωτο: Shutterstock

Μετά το μεγάλο ράλι ήλθε και η «βουτιά» για το Bitcoin

Οι φόβοι για αυστηρότερη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και η ρευστοποίηση κερδών μετά από το ράλι ήταν μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν για την ξαφνική πτώση.

Βυθίστηκε το Bitcoin σήμερα σε μία συνεδρίαση όπου και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία καταγράφουν μείωση έως και 27%. Πτώση, που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα προκαλέσει αμφισβήτηση σχετικά με την ανθεκτικότητα και τη διάρκεια της τελευταίας έκρηξης στα κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin σημείωσε πτώση έως και 13% και φαίνεται πώς κατευθύνεται στη χειρότερη ημέρα από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο. Η πορεία ξεκίνησε λίγες ώρες αφού το Bitcoin ανέβηκε σε απόσταση 7 δολ. από το υψηλό των 19.511 δολ., το αποκορύφωμα της αύξησης 250% τους τελευταίους εννέα μήνες. Οι φόβοι για αυστηρότερη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και η λήψη των κερδών μετά από το ράλι ήταν μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν για την ξαφνική πτώση.

Το ξεπούλημα επιταχύνθηκε αργά την Τετάρτη, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase Inc., Brian Armstrong έγραψε στο Twitter σχετικά με τις φήμες ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν νέους κανόνες που θα υπονόμευαν την ανωνυμία στις ψηφιακές συναλλαγές.

bitcoin-bloomberg

«Οι ειδήσεις ότι η διοίκηση του Τραμπ ενδέχεται να επιβάλει περιορισμούς στα κρυπτονομίσματα ίσως είναι η αιτία για την πτώση», δήλωσε ο Αντόνι Τρένσεφ, διευθύνων σύμβουλος της Nexo στο Λονδίνο, ο μεγαλύτερος δανειστής ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο. «Ωστόσο, κάθε περιουσιακό στοιχείο που συγκεντρώνει το 75% σε 2 μήνες και το 260% από τα χαμηλά του Μαρτίου είναι λογικό να υποστεί διόρθωση».

Άλλα νομίσματα συμπεριλαμβανομένου του XRP υποχώρησαν έως και 27%, σύμφωνα με τις τιμές που παρέχει το Bloomberg.

Αφού συγκέντρωσε περισσότερη υποστήριξη από τους διαχειριστές χρημάτων της Wall Street και τους παρόχους κεφαλαίων, το ράλι στα κρυπτονομίσματα είχε «υπερθερμανθεί». Αναλυτές εκτιμούν ότι η απότομη ​​υποχώρηση θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι τη συζήτηση για τη σημασία της διαφοροποίησης των χαρτοφυλακίων.

Οι πιστοί των κρυπτονομισμάτων που προχωρούν σε αγορές είναι ιδιώτες επενδυτές, ιδρύματα και ακόμη και δισεκατομμυριούχοι, ενώ και η αναζήτηση αντιστάθμισης έναντι της αδυναμίας του δολαρίου εν μέσω της πανδημίας, μπορούν να θεωρηθούν λόγοι για τους οποίους η άνθηση των κρυπτονομισμάτων μπορεί να διαρκέσει.

Οι σκεπτικιστές ωστόσο υποστηρίζουν ότι η φημισμένη αστάθεια των κρυπτονομισμάτων αποτελεί επανάληψη αυτού που συνέβη πριν από τρία χρόνια, όταν μια φούσκα «έσπασε» θεαματικά. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές συσσωρεύουν κρυπτονομίσματα ώστε να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία για γρήγορα κέρδη. 

Η ανησυχία για τους κανόνες κρυπτογράφησης που μπορεί να επιβάλουν οι ΗΠΑ εξηγεί την πτώση των τιμών της Πέμπτης στα περισσότερα μεγάλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ο Ryan Rabaglia, παγκόσμιος επικεφαλής συναλλαγών της OSL στο Χονγκ Κονγκ. «Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε μια βραχυχρόνια οπισθοδρόμηση μετά από περιόδους σημαντικών, επιταχυνόμενων κερδών, καθώς οι συναλλασσόμενοι παίρνουν κέρδη και επανέρχονται μόλις μειωθεί η μεταβλητότητα», είπε. «Μόλις η σκόνη ηρεμήσει, επιστρέφουμε στη δουλειά ως συνήθως με όλους τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δείκτες να παραμένουν θετικοί», πρόσθεσε.

Οι υποστηρικτές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δηλώνουν ότι η τρέχουσα εστίαση στα κρυπτονομίσματα σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια είναι διαφορετική λόγω του αυξανόμενου θεσμικού ενδιαφέροντος, για παράδειγμα από την Fidelity Investments και την JPMorgan Chase & Co.

Μόλις αυτήν την εβδομάδα, η Van Eck Associates Corp. κυκλοφόρησε ένα χαρτοφυλάκιο Bitcoin. Τον Οκτώβριο, η PayPal Holdings Inc. δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα. Υπάρχει επίσης μια φήμη γύρω από το Ethereum, το blockchain που χρησιμοποιείται πιο ενεργά στον κόσμο, το οποίο προχωρά σε αναβάθμιση δικτύου που θα του επέτρεπε να επεξεργαστεί έναν παρόμοιο αριθμό συναλλαγών με τις Mastercard Inc. και Visa Inc.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζει» το Bitcoin μετά το νέο κινέζικο «μπλόκο» στην εξόρυξη

Την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν διέταξαν την παύση της εξόρυξης του Bitcoin, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Global Times, υπάρχει η εκτίμηση ότι περισσότερο από το 90% των έργων εξόρυξης θα σταματήσουν.
Bitcoin, Kriptonomismata
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης το Bitcoin με ώθηση από... Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα η οποία υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα, καθώς εγκρίθηκε σχετικό νομοσχέδιο. Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα.